Scurt pe doi din colţu' hărţii
Marţi: Avem Guvern! Da' ce guvern! Cu liberali cu tot, e atât de social-democrat încât te şi miri că noii membrii ai cabinetului nu s-au dus la Cotroceni cu nădragii rupţi în spate. Dintr-o analiză a averilor lor reiese că toţi, cu Victor Ponta în frunte, sunt plini de datorii. Rovana Plumb are credite ce se apropie de milionul de euro. Ministrul Apărării are de dat înapoi vreo trei sute de mii. Până şi Eduard Hellvig, ministrul măritat în Bihor, trebuie să înapoieze vreo 150.000 de euro. Cum să pui asemenea oameni în fruntea ţării fără să îţi treacă prin cap că prima lor grijă va fi căpătuiala?!
Miercuri: Ştim cu toţii că politicienii mint, dar zău că nu mai ştim pe cine să credem! Când erau în opoziţie, Ponta şi ai lui ne promiteau că, din prima zi la putere, vor găsi banii necesari pentru reîntregirea lefurilor de bugetari şi pentru a da înapoi banii luaţi ilegal de la pensionari. Acum, că şi-au văzut visul cu ochii şi au ajuns la putere, banii nu mai sunt. Desigur, i-a pitit Boc pe undeva prin pădurea din Răchiţele. Nici după „foştii" nu te poţi lua! Dacă nu mai trebuie să dea ei banii, zic că au lăsat vistieria plină. Bugetul era gata-gata să se reverse în buzunarele peticite ale funcţionarilor şi ale pensionarilor. Una peste alta, putem consemna, fără teama de a greşi, prima „izbândă" a guvernului Ponta. Bugetarii îşi vor vedea salariile reîntregite abia la anul viitor şi asta s-ar putea să depindă de cum votează la alegerile din toamnă. Iar pensionarii vor primi câte 40 de lei pe lună, cam cât li s-a luat, luni bune de acum în colo.
Joi: S-a votat amnistia! Nu, nu e cazul să mai puneţi o încuietoare în plus la uşă, e vorba de amnistia fiscală. Salariaţii din sectorul de stat, care au beneficiat de sporuri considerate ilegale de Curtea de Conturi, nu mai trebuie să dea banii înapoi. Populismul a ajuns pe cele mai înalte culmi! Suntem spre etatism în zbor! Mai bine angajat la stat decât să ai de muncă la privat! Dacă n-a putut să le dea toţi banii înapoi bugetarilor, aşa cum a promis, noua putere s-a gândit ca măcar să nu le mai ia. Culmea ironiei e că iniţiativa legislativă ce priveşte amnistia fiscală aparţine UDMR. Totuşi, pentru ca asemenea erori, care ar putea duce România la sapă de lemn, să nu se mai repete premierul Victor Ponta a dispus retragerea tuturor proiectelor de lege ce aparţin fostului guvern de pe ordinea de zi a Parlamentului. Bine măcar că le-a mai rămas câte ceva de făcut. Senatul a aprobat votul uninominal pur. Teoretic, cine ia mai multe voturi într-un colegiu devine parlamentar. Şi, tot teoretic, asta ar trebui să-i facă mai responsabili pe senatori şi deputaţi. Teoretic...
Vineri: O să ajungă ţara să ne trateze ca pe un judeţ de hoţi. Se face săptămâna de când bihoreanul Ioan Mang, noul ministru al Învăţământului, a fost dat în vileag drept plagiator. Cel mai grav, deşi la o adică ar putea fi o circumstanţă atenuantă pentru Ioan Mang, e faptul că nici să fure nu ştie cum trebuie. Autorul lucrării din care a copiat preşedintele PSD Bihor a declarat că textul său pornise de la un raţionament greşit şi că, din această pricină, întreaga teorie asumată şi dezvoltată de Mang nu e decât o penibilă dovadă de lipsă de profesionalism. Chiar şi apărarea ministrului lasă de dorit. Ioan Mang a fost de acord că textul pentru care e pus în culpă a fost plagiat, însă a precizat că nu l-a scris el. Cu atât mai grav! Nu e destul că domnul ministru recunoaşte că a copiat, mai trebuia să îşi pună semnătura pe o lucrare la care admite că nu a muncit deloc?!
Sâmbătă: Veşti bune! Guvernul Ponta continuă să „lovească" cu bani oamenii muncii. Dacă reducerea TVA pentru produsele de bază şi scăderea impozitelor pe muncă mai pot aştepta, artiştilor şi jurnaliştilor li se va face dreptate în procedură de urgenţă. Premierul a promis că, cât de curând, ei nu vor mai plăti impozite suplimentare pe veniturile obţinute din drepturile de autor. Urmează festivalul naţional Cântarea Infamiei.
Duminică: Noul ministru al Externelor, rectorul Andrei Marga a şocat lumea diplomaţiei din prima zi de mandat, spunând că România ar trebui să se reorienteze spre fostul spaţiu sovietic, China... numai Siria şi Iranul mai lipseau. Partea bună e că a rezolvat problema vizelor Schengen. Nu ne mai interesează! Circulaţia în CSI e mult mai lesnicioasă.
Cetăţeanul surmenat
Comentarii
Nu există nici un comentariu.