Luni: Modificarea Constituţiei se află în faza de masă. Un fel de "Cântarea României", făcută cam după ureche. Cu acest prilej comisia de profil a primit tot felul de propuneri, care de care mai năstruşnice. Cineva a avut ideea de a pune chipul lui Eminescu pe drapelul naţional, eventual în locul găurii de la '89. Un alt cetăţean propune organizarea de alegeri după formatul concursului "Românii au talent", ceea ce desigur nu garantează şi talentul de a guverna. Iar, dacă n-o fi să iasă bine, ţara ar putea, spune cineva, să fie condusă de un triumvirat: un politician, un academician şi patriarhul BOR. Dacă n-o merge nici aşa, românii ar trebui să poată vota împotriva tuturor candidaţilor. Asta pare azi cea mai bună soluţie. E drept că ţara n-ar mai fi guvernată, dar, cel puţin, am scăpa de politicieni, la sigur! Fiindcă tot a propus altcineva ca fiecare român să aibă dreptul de a purta armă, n-ar fi mai ieftin să trecem direct la lichidarea clasei politice? Sau măcar, cum spunea altcineva, să reintroducem pedeapsa cu moartea prin tragere în ţeapă. Poate s-ar teme şi dumnealor conducătorii...

Marţi: Cătălin Moroşanu, luptătorul de K1, este consilier judeţean al PDL, la Iaşi. Zilele acestea politicianul bătăuş, spupranumit şi "Moartea din Carpaţi", a devenit preşedintele organizaţiei judeţene de tineret a partidului condus de Vasile Blaga. Cred cumva pedeliştii că astfel au pus bazele unei adevarate echipe de şos a partidului? Aiurea! Nici n-au observat că tocmai şi-au băgat "Moartea" în casă.

Miercuri: E clar, şi săptămâna asta politicienii noştri au avut idei trăsnite. Partea cea mai proastă e că pe unele dintre acestea vor să le şi pună în practică. Cică Legea Referendumului ar urma să fie astfel modificată încât 30% dintre românii cu drept de vot să poată valida Constituţia şi un sfert dintre aceştia să-l poată demite pe preşedinte. E clar că useliştilor nu le-a trecut nici acum frustrarea pricinuită de eşecul de a-l zburătăci pe Băsescu. Însă este extrem de grav că se gândesc că legea fundamentală ar putea căpăta legitimitate cu votul a mai puţin de jumătate din cetăţenii ţării. Mai pe înţelesul tuturor, aceasta de declaraţia de falimentul a clasei politice din România. Cu alte cuvinte "Suntem atât de proşti încât nu putem face o constituţie pentru toţi românii, deci hai s-o trecem cu doar o treime din ei. Desigur, pentru noi".

Joi: UDMR şi PPDD nu susţin tentativa de moţiune propusă de PDL odată cu asumarea răspunderii pe Legea Retrocedărilor. Asta da opoziţie! Hai că pe udemerişti îi poţi înţelege, sunt printre ei destui care se şi văd iar stăpâni peste centrele istorice ale unor oraşe precum Clujul. Dar partidul lui domnu' Dan de ce nu pune urmărul? Fiindcă, aşa cum spunea preşedintele PPDD, Simona Man, partidul ei e gata, gata să ajute PSD-ul să "scape" de PNL şi PC? Adică DD vrea la guvernare?! Îi râd şi curcile, dar ei se iau în serios.

Vineri: Murim pe capete fiindcă am ajuns să bem spirt în neştire şi nici că ne pasă. E drept că autorităţile sunt la fel de reci în faţa fenomenului precum victimele. Tot mai mulţi români, în special bihoreni, mor fiindcă au ajuns să bea cel mai ieftin alcool de pe piaţă, spirtul medicinal. O ducem atât de rău încât am ajuns să bem, nu ca să mai uităm, ci ca să murim. Ciudat e că fenomenul pare să fi căpătat accente acute odată cu scumpirea berii. Atât îi mai rămăsese românului, dar şi la asta acciza a săltat preţurile! O fi socotit Ponta că statul ar funcţiona mai eficient dacă ar fi români mai puţini?

Sâmbătă: Congresul PSD a mers aţă. E drept că au mai fost şi noduri... Victor Ponta e reales preşedinte iar Liviu Dragnea e mâna lui dreaptă. Însă adevărata vedetă a evenimentului a fost Adrian Năstase. La nici două luni de la ieşirea sa din puşcărie ex-premierul a fost primit de Congres ca un adevărat martir al social-democraţiei autohtone. Ceva e putred în România. Ori am ajuns ca 5.000 de oameni, aflaţi la putere, să adore un personaj penal ori justiţia e nătângă şi a băgat la puşcărie un erou naţional. Lucrurile se cer degrabă lămurite!

Duminică: Tokes a dispărut din nou. Ca întoteauna când are vreo problemă, "sfinţia Sa" se dă după cireş. De data asta problema lui se numeşte loteria de stat a Ungariei. Trei milioane de euro au primit răspopitu' şi partidul său de pe urma mai multor afaceri ale ţării "vecine şi prietene", pentru finanţarea ultimei sale damblale politice, PPMT. Dacă, cumva, v-aţi întreba ce are loteria cu autonomia? E clar că numai premierul Viktor Orban v-ar putea răspunde. Noi să zicem merci! Au fost cazuri, nu în Ungaria, când de la loterie s-au finanţat armate de gherilă. Mult mai paşnice, personaje autohtone, de la conducerea Loteriei Române, au dat tunuri de 500 de milioane de euro, în interes personal!

Cetăţeanul surmenat