Luni: Să fiu iertat, iar am vorbit cu păcat! Săptămâna trecută spuneam că opoziţia nu se grăbeşte să pună iar placa suspendării preşedintelui, în schimb PDL a revenit cu ideea remanierii. Uite că s-a întâmplat! Ponta şi Antonescu ne promit din nou să-l suspende pe Băsescu. Buba e că liderii USL nici nu-şi dau seama ce imens serviciu ar face PDL-ului, obligându-l practic pe preşedinte să intre în competiţia electorală. Credeţi că degeaba a spus Boc că: „Parteneriatul cu Traian Băsescu a fost şi este cheia succesului PDL"?

Marţi: Ceea ce a început ca un conflict interetnic, între arabul de la Urgenţe şi ungurul de la Ministerul Sănătăţii, era cât pe ce să se termine într-o revoluţie. La pus consilierul Michiduţă şi pe Băsescu să intervină. Replica a fost memorabilă şi consecinţele, politice, pe măsură. „Nu îţi convine eşti liber să pleci", aşa poate fi sintetizat mesajul prezidenţial adresat doctorului Arafat. Uite aşa a pierdut PDL-ul şi ultimii simpatizanţi. Cam la atât se reduce democraţia românească. Ai altă opinie, ai dreptul să dispari, cu ea cu tot. Nu te ascultă nimeni şi, implicit, nici nu se pune problema că ai putea avea dreptate. Avem doar libertatea să vorbeşti singur sau dreptul de a tăcea în grup.

Miercuri: Cum la servici se plâng că nu prea câştigă, poliţiştii români s-au gândit să folosească eficient timpul de patrulare şi s-au apucat să protejeze curvele şi proxeneţii. Aşa s-a ajuns ca, după o lungă şi riscantă anchetă, nu mai puţin de 30 de poliţişti bucureşteni să fie reţinuţi pentru o suită de infracţiuni demne de tâlhari nu de oameni în uniforme: corupţie, complicitate la prostituţie, proxenetism, lipsire de libertate şi tortură. Gurile rele zic că, după ce o vreme percepeau comisioanele de la proxeneţi în natură, miliţienii s-au plictisit şi au cerut cash, cam 600 de lei pe caschetă. Vorba şefului de la Poliţia Capitalei, „găinari"...

Joi: Cum s-a spart punga cu gaze a lui Niculae s-a împuţit toată ţara. Magnatul l-a tras după el la Cercetări Penale şi pe preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Pentru un milion de euro, daţi de Ioan Niculae ca şi contribuţie la campania electorală a lui Mircea Geoană, bani plimbaţi de liderul pesedist de la Brăila, omul de afaceri avea pretenţia să numească el miniştrii şi secretari de stat, acolo unde o cereau interesele lui de afaceri. Oare câţi ca şi Niculae or mai fi contribuit substanţial la campania a PSD şi a altor partide? Îţi stă mintea în loc, ce de bani învârt ăştia! Şi când te gândeşti că, şi aşa, PSD a rămas cu mari datorii din campanie... Concluzia nu poate fi decât una, până să ajungă la candidat şpăgile sunt ciupite de toţi intermediarii. În povestea asta urât mirositoare au fost prinşi şi alte căpetenii pesediste ca Viorel Hrebenciu şi Robert Negoiţă, toţi cercetaţi pentru spălare de bani. Cui i-ar fi trecut prin cap ce abilităţi casnice au băieţii ăştia! Spală bani şi apoi şterg urmele.

Vineri: Confruntat cu demonstraţii de stradă desfăşurate în mai multe oraşe ale ţării, preşedintele Traian Băsescu a cerut, public şi la oră de maximă audienţă, guvernului să retragă controversatul proiect al Legii Sănătăţii. Aşadar, reforma sistemului sanitar se amână sau, cum a constatat preşedintele, actuala stare de fapt din sistemul sanitar ne convine. Păi ne convine! Fiindcă atâta timp cât poţi rezolva aproape orice cu o „atenţie" dată ocazional, în caz de nevoie, cine s-ar angaja să plătească, lunar, noi cotizaţii pentru pachete mai largi de sănătate. Poate că Legea Sănătăţii a fost prilejul şi nu neapărat cauza manifestaţiilor din ţară, însă un lucru e clar, am avut în faţă semnul limpede că şi răbdarea românilor se cam apropie de sfârşit.

Sâmbătă: Antal Arpad, primarul şi liderul UDMR de la Sfântu Gheorghe, este expert în politică şi perversiuni. „Dacă autorităţile din România încearcă să ne oblige să iubim ţara, cu forţa, asta înseamnă viol", a spus Antal. Aici s-ar cere, totuşi, câteva precizări. În primul rând că nimeni din România nu-i forţează pe unguri la absolut nimic. Apoi, e limpede ca lumina zilei, că dragoste cu forţa nu se poate. Dar e tot la fel de clar că bunul simţ, de care ei sunt atât de mândri că l-ar avea, ar trebui să le impună, dacă nu dragoste, măcar respect...

Duminică: „Revoluţia", începută ieri pe seară, în Capitală s-a fâsâit din nou. Nici nu se putea altfel. Liderii opoziţiei nu s-au băgat. Vor totul de-a gata ori, poate, simt că nu-i coaptă încă treaba. Interesele manifestanţilor erau prea pestriţe. Între Cotroceni şi Piaţa Universităţii, cea de a doua coloană de revoluţionari s-a subţiat vizibil. S-ar părea totuşi că o mie de oamneni, şefii galeriilor şi o mână de golani nu sunt, încă, deajuns ca să doboare guvernul.

Cetăţeanul surmenat