Sprijinim coada lopeţii până ne-ngroapă nămeţii?!
Ieri, în Oradea, până spre orele amiezii, doar câteva dintre străzile din zona centrală au fost degajate de zăpada care nu a contenit să cadă preţ de peste 12 ore peste urbea de pe Crişul Repede. Cu toate asigurările date de către reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai operatorului de salubritate, RER Ecologic Service, străzile din Oradea arătau mai degrabă a uliţe îngheţate, pline cu zăpadă.
Şoferii au fost nevoiţi să circule cu viteza melcului pentru a evita derapajele din cauză că străzile nu erau curăţate de zăbadă şi au petrecut minute în şir în trafic. "Doar în centru se putea circula normal. În Ioşia, pe str. Cazaban, nu s-a intervenit. Pe Principatele Unite era strada albă", ne-a declarat Ionică B., şofer profesionist. Contrar realităţii din teren, reprezentanţii Primăriei Oradea au transmis un comunicat prin care dădeau asigurări că s-a intervenit operativ conform protocolului. "Reprezentanţii RER Ecologic Service acţionează în permanenţă, încă de ieri seară (joi seara - n.r.) pentru deszăpezirea străzilor din municipiu. S-au împrăştiat peste 100 de tone de sare şi mai mult de 100 de tone de nisip", se arată în comunicatul remis către mass-media.
Reprezentanţii RER au precizat că se intervine cu prioritate pe străzile care reprezintă urgenţa I, cum sunt arterele principale, podurile şi intersecţiile. Astfel, abia după orele amiezii de ieri, s-a intervenit şi pe celelalte străzi. "Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu am intervenit instantaneu peste tot. Urgenţele au fost străzile principale, apoi zona de dealuri, unde se intervine mai greu", ne-a declarat Ionel Ban, directorul RER Ecologic Service. Acesta a precizat că s-a intervenit cu 12 pluguri, cu şase utilaje cu material derapant şi patru cu clorură de calciu.
Cetăţenii pot sesiza Dispeceratul RER, la numărul de telefon 0259/433.195, pentru orice problemă legată de deszăpezire.
Nici pe drumurile judeţene, aflate în grija Consiliului Judeţean Bihor, nu s-a circulat mai bine, deşi oficialii judeţeni s-au arătat mulţumiţi de modul în care s-a intervenit. "Probleme în judeţ nu sunt. Zăpada a ajuns la 60 de cm în zona Pădurea Piatra Craiului, la Stâna de Vale, pe Cornet. Niciun drum nu este blocat. Se circulă cu dificultate pe zonele înalte", a precizat Lucian Puia, şef Serviciu Întreţinere Drumuri din cadrul CJ Bihor. Acesta a precizat că s-a intervenit, în principal cu lamă, şi mai puţin cu material antiderapant. "S-a ieşit cu 40-50 de autogredere şi autobasculante şi s-au împrăştiat aproximativ 500 de tone de material antiderapant", ne-a precizat Lucian Puia. Nici starea drumurilor naţionale nu a excelat, şoferii reclamând situaţia din trafic la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.
În ultimele 48 de ore, peste 20 de apeluri au fost preluate de către ISU, care a redirecţionat reclamaţiile către firma care are în gestiune zona pentru deszăpezire. "Solicitările cu privire la deszăpezire au vizat zona Sălard - Marghita, Săcueni, drumul Nojorid - Tinca, Picleu - Brusturi, Suplacu de Barcău", ne-a declarat Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.