Complexul "Muzeul Ţării Crişurilor", în parteneriat cu Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte, Departamentul de Arte Vizuale şi Liceul de Artă Oradea, a organizat expoziţia Imagini în Dialog, eveniment aflat la cea de-a treia ediţie. Vernisajul expoziţiei a avut loc miercuri seara, la Palatul Baroc.

Cea de-a treia ediţie a expoziţiei "Imagini în dialog" a avut vernisajul miercuri, 24 februarie, la Palatul Baroc. Expoziţia cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică, sau artă decorativă, creaţii care sunt semnate de profesori ai Liceului de Arte sau ai Facultăţii de Arte Oradea şi care sunt, totodată, reprezentative pentru personalitatea fiecărui expozant. Astfel, din nou, cadrele didactice din Oradea au avut ocazia de a-şi prezenta cele mai valoroase realizări artistice din ultima perioadă. De această dată, elevii şi studenţii au fost cei care au analizat lucrările şi le-au trecut prin filtrul critic personal. "Mă bucur că putem desfăşura în continuare activităţi de pedagogie muzeală, aceasta fiind una dintre preocupările constante ale instituţiei noastre. Nu întâmplător în noul sediu al muzeului au fost concepute săli expoziţionale dedicate special acestui tip de activităţi", a spus Aurel Chiriac, directorul MTC.

"Expoziţia pe care o vernisăm astăzi (n.r. - miercuri) putea fi extinsă în două sau trei săli. Am decis însă să aducem împreună, într-o singură sală, cele mai reprezentative lucrări, astfel încât între imagini să existe un dialog real. Astfel, expoziţia se remarcă printr-o consistenţă plastică de necontestat", a spus Aurel Chiriac.

În cadrul vernisajului au luat cuvântul Milena Pop, curator, muzeograf, Doina Tătar, şef de catedră, Departamentul de Arte Vizuale al Liceului de Arte, şi Teofil Ştiop, director al Departamentului de Arte Vizuale din cadrul facultăţii orădene.

"Mă bucur că parteneriatul cu Muzeul Ţării Crişurilor continuă şi sper ca pe viitor colegii mei profesori să fie la fel de receptivi faţă de acest eveniment", a spus Doina Tătar. "Prin astfel de acţiuni elevii ne pot vedea şi dincolo de catedră, ne cunosc şi ca artişti, nu doar ca pedagogi. Sper ca ei să ne înţeleagă conceptul, gândirea, viziunea şi să sper să fie un exemplu pentru elevi", a mai spus Doina Tătar. Profesoara a anunţat că se va retrage din activitate la finele acestui an şcolar şi a ţinut să mulţumească muzeului, pentru cei 25 de ani de colaborare, dar şi colegilor de catedră.

De asemenea, Teofil Ştiop şi-a exprimat nostalgia şi bucuria pe care le are în momentul în care colaborează cu cele două instituţii în care s-a format la rândul său, Liceul de Artă şi Universitatea Oradea, şi a subliniat că "nu poţi învăţa pe cineva cum să creeze, dacă tu nu ai trecut prin tot procesul creativ".

Orădenii care vor să viziteze expoziţia profesorilor de artă din Oradea o pot face până în data de 20 martie. Cei care trec pragul MTC au şansa de a se întâlni în cadrul expoziţiei "Imagini în dialog" cu lucrări variate, inedite, de la portrete şi peisaje la compoziţii abstracte şi sculpturi postmoderne.