Marţi, 21 decembrie, cu începere de la ora 16.00, la sediul Protopopiatului ortodox din Oradea de pe str. Roman Ciorogariu nr. 10 (lângă Poştă), va avea loc lansarea cărţii de poezie intitulată „Sonetele Lancrămului”, de Paşcu Balaci.

Marţi, 21 decembrie, cu începere de la ora 16.00, la sediul Protopopiatului ortodox din Oradea de pe str. Roman Ciorogariu nr. 10 (lângă Poştă), va avea loc lansarea cărţii de poezie intitulată „Sonetele Lancrămului”, de Paşcu Balaci.
Salonul de iarnă al medicilor Cluj 2021, ajuns la cea de-a 51-a ediție, a reunit, în aceste zile, peste 120 de lucrări de pictură, artă decorativă, grafică, ceramică etc. Printre cei 40 de expozanți s-a numărat și medicul stomatolog orădean Mariana Casian, care a expus cinci tablouri realizate din mărgele de sticlă de 1 și 2 mm, fixate prin lipire individuală.
Lucrurile s-au întâmplat în acest an, ca și anul trecut, să ne petrecem viața în întunericul prin care pășim în frică și obediență.
Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Filiala Oradea, invită iubitorii de artă sâmbătă, 18 decembrie, la deschiderea expoziţiei Ocheanul întors – Ateliere de artişti, la Galeriile de Artă Reperaj.
Îndrăgitul artist Aurelian Temișan se simte la Oradea ca acasă. Piesa „Copilăria mea”, cu care i-a cucerit pe locuitorii de pe Crișul Repede, continuă să farmece oamenii de toate vârstele, fiind o adevărată terapie pentru suflet.
Vernisajul expoziției comune a artiștilor fotografi din România și Japonia a avut loc vineri, 10 decembrie, în Galeria „Euro Foto Art”, Centrul Expozițional FIAP Oradea – România din cadrul secției Muzeului Orașului Oradea din subordinea Muzeului Țării Crișurilor.
Crăciunul, sărbătoare mult așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari, adună stări și sentimente profunde în sufletul fiecărui creștin.
Reputatul artist fotograf Ovi D. Pop invită iubitorii de artă fotografică la lansarea albumului Nude in the city. Evenimentul va avea loc marţi, 14 decembrie, de la ora 18.00, la Filarmonica de Stat Oradea.
Nicolae Nistoroiu a publicat recent o carte de istorie locală numită „Identitate în Bihor. Studiu de caz: satul Sârbi", în care dedică un amplu capitol studiului lingvistic şi antropologic al satului şi, în mod special, „graiului ţărănesc”.
Lansarea volumului „Cazemata”, semnat de col. (r.) dr. Constantin Moșincat, a avut loc pe data de 3 decembrie, la Biblioteca Virtuală Elit din Oradea, de pe B-dul Dacia (fostă filială Dacia a Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai).