Spectacole online la TRM, în iunie

Magia scenei online continuă în luna iunie cu o serie de spectacole pe care Teatrul Regina Maria le oferă orădenilor pe pagina de facebook, gratuit. Miercuri, 10 iunie, de la ora 19.00, va fi transmis spectacolul Sufocare (Jurnalul unui sinucigaș cronic), de Chuck Palahniuk, regia Ovidiu Caița, spectacol recomandat publicului cu vârsta de peste 15 ani. În data de 17 iunie, de la ora 19.00, va fi transmis spectacolul Cometa de Justine del Corte, regia Radu-Alexandru Nica. Miercuri, 24 iunie, de la aceeași oră, spectatorii vor putea urmări producția „Și cu violoncelul ce facem?” De Matei Vișniec, regia Petru Vutcărău.

De asemenea, iubitorii de folclor au parte de o surpriză plăcută. Astfel luni, 5 iunie, de la ora 19.00, tot pe pagina de facebook a teatrului, va fi transmis Concertul Extraordinar „Din suflet de român”, oferit de Ansamblul Folcloric Crișana.

Program estival pentru copii

Luna iunie aduce o serie de spectacole pentru copii, din partea trupei Arcadia. Cei mici sunt invitați în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, unde, în săptămâna 15-21 iunie, vor putea viziona spectacolul Povești Populare Maghiare. Spectacolul se va juca marți, joi și sâmbătă, de la ora 11.00, la fel cum în această săptămână, în aceleași zile și la aceleași ore, va fi prezentat spectacolul Povești Populare Rusești. Programul pentru cea de-a treia săptămână a lunii iunie, va include spectacolul Apolodor, pinguinul călător, iar datele la care vor fi susținute reprezentațiile vor fi date publicității în curând.

Expoziții la Muzeul Țării Crișurilor

În săptămâna 8-14 iunie, orădenii sunt invitați la Muzeul Țării Crișurilor pentru a viziona o serie de expoziții, după cum urmează: Que Viva Picasso!; Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor între 2014 și 2019; Obiecte restaurate. Anotimpurile, tapiseriile realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor; Artişti plastici orădeni din perioada interbelică; Donaţia Iosif Fekete; Vivariul (la sediul Muzeului Ţării Crişurilor); Expoziţia Bihorul „... la spargerea lumii” (12 octombrie 1918-20 aprilie 1919), la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”; Expoziția Muzeului Memorial Ady Endre, la Muzeul Memorial Ady Endre.