Zilele culturii slovace

Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, împreună cu Primăria municipiului Oradea, organizează astăzi, 19 noiembrie, de la ora 15.00, la Casa Tineretului din Ioşia, o serie de manifestări dedicate „Zilelor culturii slovace". Cu acest prilej, va avea loc un program cultural de cântece şi dansuri slovace, urmate de o expoziţie de fotografii cu satele slovace şi prezentare de produse tradiţionale gastronomice slovace, iar de la ora 18.00, balul slovacilor.

Congresul Martorilor lui Iehova

Astăzi, 19 noiembrie, şi mâine, 20 noiembrie a.c., în sala de nunţi Crystal Garden, strada Ciheiului nr. 138, Martorii lui Iehova vor organiza un congres, cu titlul „Să fie sfinţit Numele Tău". Cu ocazia congresului, se va arăta de ce trebuie sfinţit Numele Lui Dumnezeu, cum putem să contribuim la sfinţirea acestui Nume prin gândurile, vorbirea, deciziile şi conduita noastră. Mâine, de la ora 13.40, va fi prezentată cuvântarea publică intitulată „Iehova îşi va sfinţi măreţul nume la Armaghedon". Orarul pentru fiecare din cele două zile este între orele 9.30-15.50, iar intrarea la eveniment este liberă şi nu se face colectă.

„Varietăţi bihorene", la Salonta

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor organizează, împreună cu Casa de Cultură Salonta, mâine, 20 noiembrie, de la ora 14.00, Festivalul „Varietăţi bihorene". Participă solişti vocali şi instrumentişti, ansambluri folclorice, dansuri moderne şi sportive, coruri şi grupuri vocale din Salonta, Sânnicolaul Român, Mădăras, Cefa şi din localităţi limitrofe.

Lansare de carte

Marţi, 22 noiembrie, începând cu ora 13.00, în sala de şedinţe a Protopopiatului Ortodox Român din Oradea, str. Roman Ciorogariu nr.10, va avea loc lansarea volumului II al cărţii: Din durerile Bihorului (Pagini din lupta intelectualităţii române din Bihor pentru apărarea credinţei, şcolii şi fiinţei naţionale româneşti), volumul II - Documente 1904-1905, autori: prof. Ioan Popovici, dr. Bujor Dulgau, pr. Ioan-Mircea Ghitea. Seria de volume „Din durerile Bihorului", care este o culegere de documente, neinterpretate, se doreşte a fi nu doar un izvor pentru istoricii care vor studia perioada începutului de secol XX, dar şi un veritabil instrument de a cunoaşte istoria locurilor şi localitaţilor, a oamenilor, a economiei, socialului, religiei începutului de secol XX de pe meleagurile Bihorului.