Festivalul verzei la Toboliu

Primăria şi Consiliul local Toboliu organizează astăzi, 22 octombrie, o serie de manifestări cultural-artistice şi sportive, cu ocazia celei de-a V-a ediţii a Festivalului verzei. Programul va debutat la ora 11.00, cu întreceri sportive, urmate de un meci de fotbal între echipele din Cheresig şi Toboliu (dacă vremea va permite acest lucru). Programul artistic va începe la ora 14.30, cu un spectacol susţinut de o formaţie originară din Peru, după care vor intra în scenă membrii Ansamblului „Poenarii", Corul „General Traian Moşoiu" şi Ansamblul folcloric „Vergelul". „Vom avea mai multe concursuri: cel mai bun toros, cele mai gustoase sarmale, cea mai mare varză, fuga în sac, trasul frânghiei și meci de handbal, care se vor desfăşura de la ora 11.00", ne-a declarat Pavel Maier, primarul comunei Toboliu. El a menţionat că acţiunile se vor desfăşura vizavi de şcoala din localitate, lângă terenul de fotbal.

Sfinţire de monument la Cărpinet

Duminică, 23 octombrie, de la ora 12.00, în localitatea Cărpinet, va avea loc sfinţirea unui monument închinat Eroicei Armate Române pentru construirea României Mari. Monumentul a fost realizat în anul 1933, dar, pentru că era amplasat într-un loc mai puţin vizibil, Administraţia locală a hotărât mutarea acestuia în faţa şcolii din localitate. Dezvelirea monumentului se va face în cadrul unui ceremonial militar-religios, care va mai cuprinde un moment cultural susţinut de copiii de la Şcoala din Cărpinet, acordarea unor diplome de recunoştinţă pentru veteranii de răzvoi în viaţă.

Festival aniversar „Antonin Dvorak"

Cu ocazia aniversării a 170 ani de la naşterea compozitorului Antonin Dvorak (1841-1904), duminică, 23 octombrie, la Biserica Romano-Catolică Barátok, din Oradea (str. Republicii nr.28), de la ora 19.00, va avea loc un concert de muzică clasică. Din program vor face parte următoarele lucrări: 4 Miniaturi pt. 2 viori şi violă, op. 75a; Humoresque; Romance în Fa minor, op. 11; Rondo, op. 94, şi Serenada pentru coarde, op. 22 p. I, II. Vor interpreta: Tokaji Agneta, Costin Éva, Lukács Róbert, Olah Boglárka, Oláh Gabriella, Cristina Mureşan, la vioară; Thurzó Sándor József, şi Mioara Nistor, la violă, respectiv dr. Marcu Agneta, Bozsódi Beáta şi Barothi Anca, la violoncel. Următoarele două concerte din festival se vor desfăşura în Sala Studio a Liceului de Artă Oradea, marţi, 25 octombrie, de la ora 19.00, respectiv vineri, 28 octombrie, de la ora 18.00. Evenimentul este organizat de artista Eva Costin, iar intrarea este liberă la toate concertele.