Spectacolul de teatru-dans contemporan Antigona, o adaptare a tragediei lui Sofocle, pusă în scenă de Ansamblul Nagyvárad, va transforma Amfiteatrul Verde din Cetatea Oradea într-un spațiu teatral autentic.

Producţia pusă în scenă de regizorul Csaba Györfi se va juca în data de 8 iulie, de la ora 21.00.  Spectacolul Antigona a participat în iunie la Festivalul BukFeszt din București, unde a beneficiat de o apreciere remarcabilă în rândul criticilor și al spectatorilor.

„Expresivitatea mișcărilor, gesturilor și a mimicii dans-actorilor, coerența gândului din spatele fiecărei scene și a înlănțuirii acestora compensează (era să scriu surclasează) lipsa cuvintelor. Nu e loc, rol, rost de vorbe, trupul, brațele, privirea (ah, văpaia din ochii Antigonei, neliniștea din cea a lui Creon!), alături de dansul elementelor de decor, de muzici și de lumini, spun totul. Și în ce ritm, și cu ce cadență, și cu consum fizic și intelectual! (Mihai Brezeanu, Dead can dance – Antigoné la BukFeszt, 2022).

 „De apreciat nivelul de pregătire al dansatorilor, care n-au lăsat să se vadă efortul, după cum n-au trădat partea artistică în favoarea execuției tehnice. O colaborare excelentă între toții protagoniștii, ceea ce e de dorit să vezi mai des pe scenă. Foarte bine distribuiți în roluri Antigona și Creon, Törteli Nadin și Györfi Csaba, dar tot ansamblul se remarcă prin nivelul de pregătire și dorința de a-și face bine treaba. Un spectacol pe care nu-l uiți, tocmai pentru că-ți dă o stare de bine cum rar ți se întâmplă. Un spectacol memorabil și pentru că trupa de dansatori are aceeași energie de la început și până la final” (Nona Rapotan, Antigona – lupta cu destinul și victimele colaterale, BukFeszt, 2022)
Fiind un spectacol non-verbal, de teatru-dans, Antigona este o invitaţie la teatru atât pentru orădenii români, cât şi pentru cei maghiari. Biletele pot fi achiziţionate de pe biletmaster.ro.