Concert de anvergură naţională la Oradea - Tezaur Folcloric jubiliar
Orădenii iubitori de folclor au un nou motiv de bucurie. Pe 24 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, va avea loc ediţia jubilară a celei mai vechi emisiuni folclorice, Tezaur Folcloric. Vor participa peste 30 de interpreţi de muzică populară, cei mai importanţi din ţară, iar spectacolul, prezentat de Marioara Murărescu, va fi difuzat în mai multe ediţii, pe postul naţional de televiziune, de Paşti.
Evenimentul va pune într-o lumină favorabilă judeţul prin promovarea la nivel naţional a culturii şi tradiţiilor locale şi a tinerilor talentaţi din Bihor. "Suntem foarte onoraţi că la 30 de ani de existenţă a emisiunii Tezaur Folcloric, Şcoala de Arte "Francisc Hubic", prin orchestra "Rapsodia Bihoreană", condusă de profesorul Liviu Buţiu, va acompania cele mai importante nume din muzica populară din România. Spectacolul va fi unul maraton, care se va întinde pe parcursul a 5-6 ore, iar orchestra noastră va acompania peste o sută de piese din toate regiunile ţării. Preţul de intrare la spectacol va fi de 15 lei, unul modic raportat la anvergura evenimentului", a spus Marian Boboia, directorul Şcolii de Arte "Francisc Hubic", care a mulţumit Consiliului Judeţean Bihor pentru sprijinul acordat în organizarea spectacolului.Alături de "Rapsodia Bihoreană", la spectacol va participa şi Grupul "Lioara", condus de Antonela Ferche Buţiu, artistul Cătălin Ban şi moştenitorii din Bihor: Ioana Urs, Andreea Puşcaş şi Andrada Tulvan.
Artişti, tot unul şi unul
Începând cu ora 18.00 (intrarea în sală a spectacorilor urmând a se face până la 17.40), pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, vor urca Nicolae şi Nicuşor Mureşan, Florentina şi Petre Giurgi, Alexandru Pugna şi Grupul Valeria Peter Predescu, Cristian Pomohaci, Nicolae Furdui Iancu, Liliana Laichici, Adrian Stanca, Felicia Stoian, Maria Coman, Dan Doboş, Corneliu Ciobanu, Alexandru Brădăţanu, Angelica Flutur, Gavril Prunoiu şi Grupul său, Nineta Popa, Ciprian Roman, Mariana Deac, Mariana Căpitănescu-Ionescu, Georgel Nucă, Gheorghe Gheorghe, Alexandra şi Teofil Chira, Grupul "Lioara", Antonela Ferche Buţiu, Florica Zaha, Cornel Borza, Leontin Ciucur, Maria Sidea, Maria Haiduc, Constantin Enceanu, Marius Brutaru, Leontina Fărcaş şi Grupul celor mici (muguri de tezaur) şi Dana Jurjuţ. "Spectacolul va fi unul de anvergură pentru că se vor cânta peste o sută de melodii, pe pacursul a 5-6 ore. Din acest spectacol se vor filma mai multe ediţii ale emisiunii Tezaur Folcloric, care vor fi difuzate de Paşti. Orchestra este în pregătiri şi vom pune pe note toate pisesele care urmează să le cântăm. Suntem bucuroşi că această ediţie jubiliară, una dintre cele mai importante ale emisiunii Tezaur Folcloric, se va desfăşura la noi şi că munca noastră este apreciată la nivel naţional. De fapt, suntem singura şcoală de arte care este invitată să acompanieze un spectacol de o asemenea anvergură", a spus Liviu Buţiu, conducătorul orchestrei "Rapsodia Bihoreană". Faptul că orchestra bihoreană şi Şcoala de Arte "Francisc Hubic" au o preţuire înaltă la nivel naţional este dovedit şi într-o scrisoare de apreciere semnată de cea mai cunoscută realizatoare de emisiuni folclorice din România, Marioara Murărescu. "Tezaur Folcloric, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate emisiuni ale Televiziunii Naţionale, care promovează nesecata comoară a datinilor, obiceiurilor şi a folclorului autentic, împlineşte 30 de ani de realizări remarcabile. În aceste momente emoţionante pentru noi, ne gândim, firesc, la cei care ne-au fost alături - colaboratori şi prieteni dragi, la cei care au susţinut şi sprijinit toate demersurile noastre, prin spectacolele de "Tezaur Folcloric. Dată fiind importanţa acestui eveniment major, ne dorim ca acest spectacol jubiliar să fie realizat integral de către Şcoala de Arte "Francisc Hubic", având, ca întotdeauna, deschiderea şi susţinerea din partea Consiliului Judeţean Bihor. Având în vedere profesionalismul de înalt nivel al Orchestrei "Rapsodia Bihoreană", împreună putem realiza, din nou, pentru publicul bihorean şi cel naţional, un regal folcloric care să întregească bucuria Sărbătorilor Pascale. Aşadar, ne dorim să fim împreună cu cadrele didactice şi elevii Şcolii de Arte "Francisc Hubic", pentru a ne întâlni cu publicul iubitor de folclor, în sala de spectacole şi pe micul ecran", se afirmă într-o scrisoare de apreciere adresată conducerii instituţiei, şi semnată de Marioara Murărescu.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.