Biblioteca Universității din Oradea a fost luni, de la ora 14.00, gazda vernisării expoziției ZIPP-ON, un experiment artistic gândit ca un dialog între generații de artiști în formare și consacrați.

 

Vernisarea a fost scurtă și concisă, profesoara Mihaela Tătulescu de la Facultatea de Arte a Universității din Oradea, spunându-le artiștilor, mai în glumă mai în serios, să-și lase mereu creativitatea liberă și să nu aibă niciodată „fermoar la gură”.

„A fost de muncă, dar nu exagerat. Câteva zile. În cazul fustei concepute de mine, dificultatea principală a fost că am lucrat cu fermoare lungi”, a spus Amira Iovan Cîmpeanu care a lucrat și la o rochie, alături de colega ei de la Liceul de Arte, Ana Vereș.

Proiectul - experiment  „ZIPP-ON”, ediţia a II-a, a fost lansat în luna mai a acestui an de către asociaţia D'ART.

Conceput sub semnul experimentului artistic, proiectul este un dialog între generații de artiști în formare și consacrați. Elevi, studenți și artiști au fost provocați să creeze ținute vestimentare și obiecte decorative, prin utilizarea prin excelență a fermoarelor și capselor. Expoziţia va rămâne deschisă timp de două săptămâni.

Parteneri în proiect sunt Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Facultății de Arte a Universității  din Oradea, Liceul de Arte Oradea și doi artiști plastici, absolvenţi ai Facultăţii de Arte, Oradea: Iulia Filip Schreier şi Andrei Beleş.