Festivalul „Cântec mândru de pe Criş" şi-a desemnat laureaţii
La Oradea, s-a desfăşurat, vineri 11 noiembrie a.c., cea de-a II-a ediţie a Festivalului-concurs interjudeţean „Cântec mândru de pe Criş", eveniment organizat de Ansamblul folcloric „Auşana", în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Casa de Cultură a municipiului Oradea şi Hora Tv. Juriul, condus de cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Florica Bradu, a avut dificila sarcină de a-i alege pe cei mai buni dintre concurenţi.
Astfel, trofeul festivalului a fost acordat solistei Larisa Uţă din Maramureş. La categoria de vârstă 8-15 ani, au fost acordate două locul I, pentru Roxana Suciu din Arad, respectiv pentru Adelina Boita, din Cluj; locul II i-a revenit Denisei Mirişan, din Sălaj, iar locul III, Roxanei Mihalca din Bihor. De asemenea, a fost acordată menţiunea I interpretei Alexandra Ciortea din Cluj, respectiv menţiune II Larisei Bozbici, din Bistriţa. La categoria de vârstă 16-28 de ani, locul I a fost acordat solistei Andrada Tulvan din Bihor, locul II, Violetei Gherman, din Bihor, iar locul III, Laviniei Chifor, tot din Bihor. Totodată, a fost acordată menţiunea I, pentru Camelia Cherecheş din Sălaj, şi menţiune II Andradei Bărsăuan din Satu Mare. În plus, au mai fost acordate următoarele premii: Premiul special al juriului, pentru Raul Leuca din Bihor, Premiul de popularitate bihorencei Iulia Lucaciu, Premiul special oferit de Ansamblul folcloric „Auşana" pentru Stana Milu din Timiş, Premiul „In memoriam Prof. Marcu Leţ" pentru Larisa Tripon din Bihor, iar Premiul „Hora Tv" a fost acordat solistului Ioan Roşu, tot din Bihor. Silviu Botiş, directorul Ansamblului „Auşana", s-a arătat mulţumit de succesul pe care l-a avut ediţia din acest an a festivalului, cu atât mai mult cu cât toţi concurenţii care au ajuns în finala concursului au fost foarte bine pregătiţi, iar nivelul concursului a fost ridicat din punct de vedere artistic. „Acest concurs a fost şi un bun prilej de a descoperi tinere talente ale cântecului popular românesc din diferite zone ale ţării. Aşa cum s-a întâmplat şi după prima ediţie a festivalului, şi de această dată, câştigătorii trofeului şi ai locului I devin membri sau colaboratori ai Ansamblului folcloric Auşana", ne-a declarat Silviu Botiş.
Un moment deosebit de emoţionant în cadrul festivalului a fost sărbătorirea Ansamblului folcloric „Auşana", la împlinirea a cinci ani de existenţă, când pe scenă a fost adus un tort uriaş şi toată sala s-a ridicat în picioare şi a cântat alături de sărbătoriţi „La mulţi ani!".
Felicitari acestui minunat Ansamblu AUSANA, sunt cei mai buni solisti la fel si costumele lor sunt foartedraguta, succes mai departe.
FELICITARII CONCURENTILOR AU FOST LA INALTIME
Felicitari Organizatorilor a fost un Festival foarte reusit si bine organizat, Juriul a fost corect si cei mai buni au fost premiati, si Ausana a fost la inaltime, felicitari.
Felicitari Ansamblului AUSANA, sunteti cei mai buni, La multi ani.
Foarte frumos si bine organizat a fost totul, la fel si concurenti au fost la inaltime, felicitari D-lui Silviu Botis pentru organizarea acestui Festival.La multi ani "AUSANA"