Festivalul "Star Vivere Music Revolution" - Ovi Jacobsen, în recital pentru orădeni
Ieri, la Teatrul Regina Maria din Oradea, a luat startul prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Pop "Star Vivere Music Revolution". În concurs s-au înscris 80 de copii din toată România şi din Republica Moldova, iar din juriu fac parte nume consacrate ca Mihaela Cernea (coach X Factor România) şi Ovi Jacobsen (reprezentantul României la Eurovision, alături de Paula Seling).
Prima ediţie Pop Star Vivere Music Revolution a luat startul ieri, la ora 17.00, pe scena Teatrului Regina Maria. În concurs sunt prezenţi 80 de copii şi adolescenţi din România şi Republica Moldova care concurează pe categorii: Grupa 4-7 ani; Grupa 8-10 ani; Grupa 11-13 ani, Grupa 14-17 ani, Grupa 17+ şi Grupuri. Ieri au urcat pe scenă concurenţii din categoriile 4-7 ani, 11-13 ani şi 17+. Astăzi, de la ora 11.00, are loc concursul pentru grupele de vârstă 8-10 ani, 14-17 ani şi pentru grupuri. Juriul căruia îi revine greaua misiune de a alege este format din Ovi Jacobsen - preşedinte, Mihaela Cernea - coach X Factor România, Mihaela Tatu - realizator şi producător de emisiuni Radio TV, Doina Bentu - director Festivaluri, Călin Pop - Celelalte Cuvinte, Valentin Lazăr - profesor conservator şi Ovidiu Lazăr - student la CPM Music Institute Milano, Italia. Gala laureaţilor va debuta la ora 18.00 şi se va încheia cu un recital inedit susţinut de Ovi Jacobsen, care promite şi un duet alături de Mihaela Cernea. Un moment de neratat pentru orădeni, mai ales că la toate evenimentele din festival, intrarea este liberă. Festivalul Internaţional de Muzică Pop s-a născut la iniţiativa Valeriei Dinu Mişcuţia, cea care prin Asociaţia Vivere, a dus numele Oradiei şi nu numai pe podiumul celor mai importante festivaluri din România. "De 14 ani suntem o prezenţă importantă în cadrul tuturor festivalurilor din ţară. Şi în ultimul timp am observat un declin. Nu se mai ţine cont de faptul că participanţii au nevoie de nişte condiţii. Am ajuns să cântăm în mall-uri, în săli de primării, pe câmp. Copiii din Oradea sunt talentaţi şi sunt cotaţi foarte bine în competiţiile naţionale. De multe ori am fost întrebaţi de ce la Oradea nu se întâmplă nimic. Pe undeva, organizarea acestui eveniment am simţit-o ca pe o obligaţie", a spus organizatorul. "Aducându-i în juriu pe Ovi Jacobsen şi Mihaela Cernea, am vrut să schimb ceva. Copiii din ziua de astăzi nu mai ascultă muzica românească care era în vogă înainte de Revoluţie. Ascultă piese moderne, în special din repertoriul internaţional. În festivaluri însă sunt obligaţi să cânte melodii nepotrivite vârstei lor, pentru că asta apreciază juriul. Însă, ulterior, cu astfel de melodii nu au şansa de a fi aleşi de o casă de producţie. De aceea am adus oameni deschişi, care au alte puncte de vedere", a mai spus Valeria Mişcuţia.
Se naşte un nou trend
Ovi Jacobsen spune că acest festival ar putea aduce o schimbare importantă în mentalitatea despre concursurile pentru copii. "Am acceptat pentru că este o provocare interesantă. În plus, a fost vorba şi de o nostalgie: m-am gândit că toţi cei care au ajuns astăzi un nume au urcat pe scenă de mici, ca şi mine", a spus artistul. Acesta îşi aminteşte cât de mult a contat pentru el, la vârsta de 14 ani, să participe şi să fie apreciat la un concurs naţional de muzică. A fost suficient un telefon pentru a ne convinge să venim", a spus şi Mihaela Cernea, care, de altfel, în ultimii ani a lucrat foarte mult cu copiii din şcoala Crinei Mardare. "În primii doi ani îi învăţ ce trebuie să ştie, apoi mă ocup de ei în alt sens, îi ajut să crească, să aibă piese", a spus artista. Mihaela Cernea recunoaşte că, dincolo de muncă şi talent, un copil care se bucură de sprijinul unui mentor are mai multe şanse de a reuşi în acest domeniu. "Sunt convins că şi în acest festival vom pune ochii pe cel puţin un copil", a spus şi Ovi. Iată deci că, prin acest eveniment, concurenţii îşi sporesc şansele de a-şi găsi un mentor care să creadă în talentul lor. Pentru a nu se crea discuţii, organizatorul Valeria Mişcuţia a decis ca niciun membru Vivere să nu concureze, iar din Oradea sunt înscrişi trei participanţi din partea Palatului Copiilor. Evenimentul a fost posibil cu sprijinul Primăriei Oradea, Consiliului Judeţean Bihor, Teatrului Regina Maria şi a sponsorilor privaţi care oferă, printre altele, premii în bani sau în produse. Valeria Mişcuţia a mai subliniat că festivalul nu ar fost posibil fără sprijinul părinţilor din Asociaţia Vivere, care au acoperit aproape jumătate din cheltuielile evenimentului, deşi copiii lor nu concurează.
Oferim o solutie revolutionara la lipsa de bani! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: ioanheredea@yahoo.com