Igor Bergler a devenit cunoscut în urma vânzărilor-record, 70.000 de exemplare, din volumul „Biblia pierdută”, în doar şapte luni de la lansare. Niciun al autor român nu a reuşit această performanţă într-un timp atât de scurt. Prezent la Oradea, scriitorul a promis ca va lansa un nou roman, „şi mai spectaculos”.

 

În toamna anului trecut apărea la editura RAO „Biblia pierdută”, cartea care avea să intre în istorie drept cel mai vândut roman românesc din ultimii 20 de ani, într-un timp atât de scurt. În doar şapte luni, romanul s-a vândut în 70.0000 de exemplare, iar după ce a cucerit România volumul a fost lansat în SUA şi Anglia. „Trei crime îi schimbă planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton aflat la Sighişoara pentru o conferinţă de istorie. Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Ţepeş, a finanţat un proiect ambiţios care avea să schimbe faţa întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455 codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: Biblia B42 cunoscută ca şi Biblia lui Gutenberg. O adevarată odisee culturală, care îmbină desăvârşit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete minuţios construite, cartea eveniment a anului captivează de la prima propoziţie şi oferă o experienţă literară de neegalat”, se arată în prezentarea volumului-fenomen. „Biblia pierdută” s-a lansat în 29 septembrie 2015, în cadrul Târgului Gaudeamus şi, iată, că în 19 mai 2016 autorul a venit la Oradea, în cadrul aceluiaşi târg, pentru a face cunoştinţă cu cititorii săi. Deşi întâlnirea cu cititorii a avut loc într-o zi de joi, la ora 14.00, când majoritatea oamenilor lucrează, la masa lui Igor Bergler orădenii au făcut coadă pentru autografe.

„Nu o să vorbesc, pentru că despre mine vorbeşte această carte. Vă mulţumesc că aţi venit, iar pe cei care nu aţi citit încă volumul vă îndemn să o faceţi, o să vă placă”, le-a spus Bergler orădenilor. De asemenea, scriitorul a mărturisit ca va urma un nou roman „şi mai spectaculos” şi a declarat că „Biblia pierdută” a intrat în atenţia celei mai mari agenţii literare din lume. „Poate peste 100 de ani, nepoţii voştri se vor bucura că valorează ceva autograful pe care îl dau astăzi”, a mai spus autorul.