În cursul lunii noiembrie, Teatrul Szigligeti va juca trei spectacole contemporane titrate în limba română la Sala Transilvania.

Duminică, 12 noiembrie, de la ora 19.00, „Tigrul” se întoarce pe scena orădeană. Textul Gianinei Cărbunariu a fost montat pe scenă de Tóth Tünde. Spectacolul spune povestea tigroaicei Mihaela care, într-o zi, a scăpat din grădina zoologică din Sibiu și a hoinărit ore în șir prin oraș. Pornind de la acest eveniment real, spectacolul își propune să ofere o viziune ironică asupra lumii noastre est-europene.

Vineri, 17 noiembrie, de la ora 17.00, va putea fi văzută sau revăzută una dintre cele mai îndrăgite producții ale Teatrului Szigligeti, tragicomedia „Floare de mină”. Binecunoscutul Székely Csaba prezintă locuitorii unui sat izolat din Secuime care încearcă din răsputeri să mențină aparența fericirii, în timp ce o echipă de știri din Ungaria vine să se intereseze despre numărul din ce în ce mai mare al sinuciderilor din zonă. Spectacolul regizat de Hunyadi István a fost jucat până acum de aproape 60 de ori.

Vineri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, seria spectacolelor-studio din noiembrie se încheie cu „Eu, gângania – Cabaret Kafka”. Regizorul Kovács D. Dániel a montat o viziune scenică cu totul neobișnuită din textul unuia dintre cei mai apreciați dramaturgi maghiari, Kárpáti Péter. Drama în sine este o adaptare după nuvela „Metamorfoza” de Franz Kafka – iar din această întâlnire ia naștere o povestire scenică care formulează mesaje cu claritatea necruțătoare specifică cabaretului. Un lucru e cert, povestea începe la fel ca nuvela faimoasă a lui Kafka: Gregor Samsa se trezește într-o zi și se pomenește metamorfozat într-o gânganie înspăimântătoare.

Toate cele trei reprezentații sunt titrate în limba română. Spectacolele „Floare de mină” și „Eu, gângania – Cabaret Kafka” sunt adresate spectatorilor cu vârste peste 14 de ani.

Biletele se găsesc la agenția Teatrului Szigligeti, respectiv online, pe pagina szigligeti.biletmaster.ro.