De ziua de Dragobete (joi, 24 februarie a.c.),parcă pentru a contrazice  vechea zicală latinească Inter arma silent musae (Între arme muzele tac) a avut loc lansarea cărţii de poezie „Contrast”, autor Dan Bulzan Borode la sediul Protopopiatului ortodox din Oradea.

O lansare neobişnuită, un contrast între starea de război declanşată de Putin la adresa Ucrainei şi starea … de pace sufletească a poeziei acestui autor, care debutează editorial târziu, precum Tudor Arghezi,  dar absolut necesar şi salutar. Dan Bulzan Borode a fost premiat în noiembrie 1986 la un concurs de poezie organizat de revista Contemporanul şi Uniunea Scriitorilor din România în oraşul Slobozia şi apoi a fost debutat de Alexandru Andriţoiu în luna mai 1987 în paginile revistei FAMILIA. 

Despre carte au vorbit elogios avocat dr. Paşcu Balaci, preşedintele Cenaclului literar Barbu Ştefănescu Delavrancea al Baroului Bihor care a semnat şi prefaţa cărţii intitulată Un alt poet de pe Crişuri în sus, poetul Ioan Moldovan care a salutat editarea cărţii de poezie, citând poemul Antimaterie (Sângele s-a prelins/ printre pietre/care nu sunt pietre/ de fel/şi acest sânge de miel/  nu e însă de miel/cu toate că material/ se îmbibă în El/ O stea dar, care nu-I stea/ călăuzită şi ea/ s-a topit în văzduh/Magi uriaşi se îndreaptă/ spre sud. Au urmat la cuvânt doamna Mioriţa Săteanu, cetăţean de onoare al Municipiului Oradea care a remarcat sentimentul acut de înstrăinare al poetului faţă de meleagurile natale a căror amintire o evocă în versuri retrospective, nostalgice. Părintele Dorel Octavian Rusu, gazda manifestării literare a felicitat pe autor pentru cartea sa de poezie, rod binecuvântat al unei maturităţi creatoare de slujire a Cuvântului celui ales. Editorul Avram Ştefan care a asigurat tipărirea cărţii la Editura Aureo în excelente condiţii grafice a declarat că această carte, deşi subţirică, este grea în înţelesuri profunde poetice de o gingăşie deosebită şi l-a felicitat pe autor. Poetul Alexandru Sfârlea şi-a pus întrebarea de ce autorul a debutat atât de târziu, când având girul valoric al lui Alexandru Andriţoiu, putea să o facă mult mai devreme. În fine, autorul a explicat de ce a debutat mai târziu, a ţinut să mulţumească în scris şi oral sponsorului generos, domnului Ioan Abrudan, dar şi îndrumătorului său, poetului Ioan Moldovan de la revista Familia. Poetul Dan Bulzan Borode, de o deosebită delicateţe sufletească a mulţumit şi  tuturor celor care au asigurat apariţia cărţii sale şi a promis că în curând va semna şi cea de-a doua, în ciuda vremilor care se prefigurează.