Pianistul Thurzó Zoltán, bas-baritonul Florin Mircea Ganea și designerul vestimentar Rebeca Cotrău vor încânta publicul orădean cu o colaborare inedită în cadrul evenimentului „Moda ca artă, arta ca modă”.

 

Evenimentul va avea loc mâine, 8 septembrie, de la ora 18.30, în curtea interioară a Bisericii Reformate ,,Oraşul Nou” (cu intrare din strada Jean Calvin, nr. 1).

Cu această ocazie, spectatorii vor putea admira rochii de seară și rochii de mireasă create de Rebeca Cotrău, în cadrul unei prezentări surprinzătoare de modă, dar vor avea parte și de un spectacol cu bucăți muzicale vocale și instrumentale speciale. În afara muzicienilor amintiți, pe scenă vor mai urca flautista Borbíró Tímea și primașul Mezei Menyhért. Vor putea fi auzite melodii cunoscute ale lui Elvis Presley ori Louis Armstrong, dar și bucăți de muzică clasică, de la Chopin la Liszt ori Gershwin.

„De mică eram încântată de lucrurile croșetate, dantelele pe care le făcea bunica mea. Am cusut și am descusut, am tăiat și am adunat, până când de sub mâinile mele a apărut stilul care mă definește: linii simple, dantela croșetată manual și pasiunea în toate cele create”, detaliază creatoarea rochiilor care vor putea fi văzute de spectatorii orădeni.

Prezentarea muzicală de modă face parte din evenimentul „Vară târzie”. Evenimentul include, între altele, un concert de muzică clasică al Transylvanian Saxophone Quartet, care va avea loc duminică, 13 septembrie, de la ora 19.00, precum și un concert de muzică populară al ansamblului Soroglya - sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 19.15. Ambele concerte se vor desfășura în curtea interioară a Bisericii Reformate ,,Oraşul Nou”.

Reprezentanții Asociației Szent László, organizatorii evenimentelor, au precizat faptul că unul din obiectivele „Verii târzii” este ca orădenii să aibă ocazia să poată savura măcar parțial atmosfera de relaxare, prietenie și întâlniri vesele din cadrul festivalului cultural Zilele Sfântului Ladislau - care nu a putut avea loc. De asemenea, organizatorii au subliniat faptul că în strategia lor pe termen lung este inclusă susținerea artiștilor și culturii orădene și transilvănene - în măsura posibilităților.  

Accesul la evenimente va fi gratuit, însă numărul de locuri este limitat, astfel că accesul va fi realizat în ordinea sosirii până la epuizarea capacității locului de desfășurare. Purtarea măștii este obligatorie în cadrul evenimentelor. La intrarea în locul de desfășurare, spectatorii își vor dezinfecta mâinile și li se va măsura temperatura.

Scaunele spectatorilor vor fi amplasate conform distanței regulamentare impuse de lege. În caz de ploaie, evenimentele vor fi anulate.