Timp de o săptămână, din 21 până în 27 iunie, orădenii au avut posibilitatea să participe la nu mai puțin de 60 de evenimente desfășurate în zece locuri diferite, în cadrul Zilelor Sfântului Ladislau: concerte pentru toate gusturile, expoziții de artă, proiecții de film în aer liber, tururi tematice ghidate în oraș și multe, multe alte surprize.

 

Festivalul s-a încheiat duminică, zi în care au fost organizate competiții sportive pentru copii cu vârste între 6 și 14 ani, expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești, turul ghidat al orașului, alături de Zuh Deodáth și Hausmann Cecília, rugăciunea de amiază cu muzică de orgă, și concertul corurilor reunite Lautitia. De la ora 21.00, în Cetatea Oradea, a avut loc concertul formației de pop rock din Transilvania, „No Sugar”.

Cei mici au avut și ei parte de distracție în ultima zi a festivalului, fiind invitați, alături de cei mari, din oră în oră, în grupuri de câte 10 persoane, în atelierul de țesut al lui Ida Pázmán din Cetatea Oradea, la ore de pictură pe lemn. Tot în Cetate, de la ora 11.00, micuții au putut vedea piesa de teatru de păpuși „Șoricelul cu patru picioare stângi” a trupei Lilliput.

Pe parcursul festivalului, pe scenă au urcat, printre alții, ansamblul Poklade, ansamblul Operettissimo, Heinczinger Mika (Misztrál) sau formația LED. Între noutățile ediției din acest an s-a numărat și „Curtea folclorului” (plănuit, la scară mai mare, pentru ediția 2020) din Cetatea Oradea, unde publicul s-a bucurat de invitaţi ca: Ansamblul Maros, Berecz András și fiul său, alături de ansamblul Soroglya. Tot aici a fost prezentă expoziția Geofolk, semnată de Dávid Botond, în cadrul căreia au fost ilustrate aproape 1.700 de porturi populare a 240 de etnii din 56 de țări. La capitolul noutăți estetice, în Cetatea Oradea vizitatorii au putut admira o creație florală de mari dimensiuni, realizată de artiști din Debrețin. În Cetatea Oradea au fost proiectate, în aer liber, două comedii maghiare de succes (Belea la Budapesta și Tovarășul Draculici), cu supratitrare în limba română. Expozițiile au fost și în acest an numeroase și diverse, de la compoziții realizate din timbre până la panouri uriașe cu machete grafice expuse în oraș.

Zilele Sfântului Ladislau 2021 au fost susținute de finanțatori instituționali: Fondul Național Cultural (Ungaria) și Primăria Oradea, prin APTOR - Asociația pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune, sponsor oficial: OTP Bank România, sponsor principal: MOL România.