Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor a derulat, în perioada iunie-noiembrie a.c., proiectul „Tinerii ambasadori ai naturii", proiect al cărui scop este sensibilizarea şi implicarea tinerilor în acţiuni de voluntariat în privinţa biodiversităţii. Proiectul face parte şi este finanţat în cadrul Programului de susţinere a acţiunilor de tineret P2 al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, având ca priorităţi participarea civică şi dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor privind implicarea tinerilor în viaţa comunităţii.

Obiectivele proiectului au fost favorizarea iniţiativei şi implicării tinerilor în activităţi de cunoaştere şi valorizare a mediului, a ariilor protejate din judeţul Bihor, în mod special, precum şi mobilizarea specialiştilor pentru susţinerea tinerilor în dezvoltarea de activităţi de valorizare şi cunoaştere a mediului. În cadrul proiectului, au avut loc şase ture ghidate în rezervaţii naturale ale judeţului Bihor şi informarea a peste 250 de tineri cu privire la rezervaţiile din judeţ. Ieşirile au avut loc în aria protejată Defileul Crişului Repede-Pădurea Craiului, la Damiş la Centrul de Resurse al Ecotop Bihor, în rezervaţia naturală Tăşad, unde au fost vizitate situl paleontologic de la Tăşad, care este unul dintre cele mai importante şi bogate din ţară, aici fiind descoperite fosile de balenă pitică, delfini şi numeroase urme pietrificate ale vieţii marine din străvechea Mare Panonică, precum şi Centrul de vizitare muzeal din Tăşad. În cadrul acestor vizite, s-a beneficiat de sprijinul specialiştilor de la  Muzeul Ţării Crişurilor, Societatea de Istorie Naturală Nymphaea, Ecotop Oradea, Asociaţia Urbarială "Negru Vodă" Tăşad, CAPDD Bihor. Au participat peste 250 de elevi de la mai multe şcoli şi licee din Bihor, printre care amintim: Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Liceul Lucian Blaga, Liceul Onisifor Ghibu, Liceul Teologic Greco - Catolic Oradea, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

Proiectul a fost organizat şi derulat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, fiind finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, fiind realizat în parteneriat cu Muzeul Ţării Crişurilor, Societatea de Istorie Naturală Nymphaea, Ecotop Oradea, Asociaţia Gata Oricând.