Asociația Studio Act Oradea invită spectatorii iubitori de teatru să sărbătorească Ziua Europei vizionând un spectacol special, cu  o distribuție mixtă, româno-maghiară, pe pagina de socializare a asociației.

 „Poveste din Transilvania” (regia Andi Gherghe) va fi disponibil sâmbătă, 9 mai 2020, între orele 20.00-24.00. Poveste din Transilvania prezintă povestea unei familii mixte din Târgu-Mureș dezvoltată la nivelul mai multor generații. Într-o perioadă în care problema conviețuirii româno-maghiare reprezenta o adevărată catastrofă, relațiile mixte într-un orășel atât de mic erau totuși foarte greu de ocolit. Evident, în teorie totul pare mai simplu decât se dovedește a fi în practică. Ca într-o familie normală nu pot lipsi iubirea, ura, certurile, țipetele, adevăratele bătăi, închisoarea, dezmoștenirile, renegările, marile revelații... În anul 1979 în birourile Electromureş-ului se înfiripa o poveste de dragoste între Szabados Krisztina şi Călin Remeș. Călin Remeş era fiul lui Ştefan, ofiţer SRI. Krisztina era fiica scriitorului Szabados Istvan. Părinţii celor doi iubiţi se cunoşteau de 20 de ani. De când Ştefan îl interogase pe Istvan facilitându-i drumul spre temniţele comuniste. Acesta este o poveste reală. O poveste bazată, cum altfel, pe ura interetnică. Pe criterii de sânge, neam, limbă, crez. Pe naţionalismul care dus la extrem devine malefic. Tânărul dramaturg George Ştefan, inspirat de acest caz real scrie piesa Ţara Zânelor. Regizorul Andi Gherghe o montează la Târgu Mureş în anul 2015 şi o transformă, doi ani mai târziu, în Poveste din Transilvania, a cărui premieră are loc la Oradea, în anul 2017. Spectacolul s-a bucurat de un succes remarcabil, atât în Oradea cât și în alte orașe ale țării și este o producție independentă de neratat. Spectacolul este bilingv și beneficiază de supratitrare în limba română și maghiară.
Din distribuție fac parte actorii: Kocsis Gyula; Pitz Melinda; Richard Balint; Alin Stanciu; Ciprian Ciuciu și Eugen Neag