Platforme pentru colectarea deșeurilor din judeţ - Opt ofertanţi
Până la expirarea termenului limită de depunere a ofertelor pentru „Achiziționarea lucrărilor de amenajare a patru puncte de colectare deșeuri situate în Municipiul Beiuș (lotul 1), Salonta (lotul 2), Marghita (lotul 3) și orașul Aleșd (lotul 4)” au fost depuse opt oferte.
Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că pentru amenajarea celor patru platforme pentru colectarea deşeurilor din judeţ au depus oferte 8 firme și asocieri de firme pentru unul sau mai multe centre: Carier (lotul 3), Drumuri Bihor (loturile 1, 2, 3, 4), Dumexim (loturile 1, 2, 3, 4), Asociere Speed Trans Alpin - Sim Ram (loturile 1 și 2) și Asociere Da Vinci Construct & Proiect - Antrepriza Construcţii Edilitare. „Ultimul ofertant a depus în total patru oferte separate pentru fiecare centru de colectare separată a deșeurilor. Menționăm că cele patru centre au fost incluse individual în aceeași procedură simplificată de licitație. Fiecare firmă sau asociere de firme interesată a avut posibilitatea de a licita pentru un singur sau mai multe loturi”, precizează CJ Bihor.
Procedura de atribuire a fost lansată la data de 31 august, obiectul licitației fiind execuția lucrărilor la cele patru puncte de colectare. Conform anunțului, valoarea totală estimată este de 5.272.957,35 lei, fără TVA, iar termenul maxim de execuție este de 120 de zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere a lucărilor.
Consiliul Județean Bihor va realiza cele patru platforme și le va dota corespunzător. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minimum 3 ani, toate acele categorii de deșeuri care nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate.
În fiecare centru vor fi amplasate câte 12 containere pentru colectare separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie-carton, lemn, mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.