Veste bună pentru elevi și profesorii de la Școala Gimnazială nr. 11. Au fost recepționate lucrările de reabilitare la unitatea de învățământ, valoarea acestora ridicându-se la puțin peste 15.85 milioane de lei, bani europeni.

 

Situată pe strada Moldovei din Oradea, Şcoala nr. 11 este una dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din zona de vest a oraşului, fiind frecventată de orădenii din Rogerius şi Oncea şi de navetiştii din partea de nord a Zonei Metropolitane.

Anul trecut, unitatea de învăţământ a intrat într-un amplu proces de reabilitare, a avut loc schimbarea tâmplăriei exterioare (unde a fost cazul) şi aplicarea glafurilor exterioare, termoizolarea pereţilor exteriori şi reparaţii la tencuielile exterioare, desfacerea pardoselilor interioare şi realizarea lucrărilor pentru refacerea acestora cu parchet, realizarea de reparaţii la nivelul tencuielilor, montarea paratrăznetului, extinderea zonei aferente vestiarelor, termoizolarea soclului, refacerea circuitelor electrice şi completarea acestora cu circuite de curenţi slabi (supraveghere video, semnalizare incendiu, efracţie).

Totodată, s-a lucrat la refacerea trotuarelor de protecție existente sau trotuare de protecție noi pe tot perimetrul clădirilor, amenajarea pistelor de alergare și sărituri cu suprafața de tartan, curăţarea zonelor verzi şi crearea altor părţi de covor vegetal, realizarea elementelor de protecţie în zonele aferente terenului de fotbal, realizarea împrejmuirii din confecție metalică zincată, realizarea racordurilor şi schimbarea gurilor de scurgere a apelor pluviale din curte, construirea unui teren de minifotbal. 

Au mai fost realizate lucrări de rezistență, intervenţii structurale la Corpul vestiarelor la sala de gimnastică, Corpurile A şi B și la Corpul de legătură, precum și lucrări de reparaţie la elementele nestructurale: reparaţii la acoperiş, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor, parazăpezi şi ţigle de aerisire.

Lucrările au fost executate de asocierea formată din Drum Asfalt – lider de asociere, și Trameco și Lemacons – asociați.

Valoarea proiectului a fost de 15.856.425 lei inclusiv TVA. Finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a municipiului Oradea este de 2% din valoarea eligibilă.