În anul școlar 2023-2024 Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș” din Beiuș a implementat și a finalizat cu succes al treilea proiect Erasmus intitulat ERASMUS+_PEDA_VET_IV, număr de referință 2023-1-RO01-KA121-VET-000123298.
.jpg&w=337&h=208&zc=3)
În anul școlar 2023-2024 Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș” din Beiuș a implementat și a finalizat cu succes al treilea proiect Erasmus intitulat ERASMUS+_PEDA_VET_IV, număr de referință 2023-1-RO01-KA121-VET-000123298.
Polițiștii din Bihor, alături de jandarmi, s-au întâlnit cu elevii şi preşcolarii, sâmbătă, înainte de debutul anului școlar, în Orășelul Copiilor din Oradea.
Un sfert dintre copiii români de vârsta liceului, 25,03%, se aflau în afara școlii la nivelul anului școlar 2022-2023, o situație care arată disparitățile majore ale României, rata de părăsire timpurie a școlii fiind de doar 3,3% în marile orașe, atingând 14,3% în orașele mici și suburbii și un uriaș 27,5% în mediul rural.
Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, școală cu o tradiție de peste trei decenii în derularea proiectelor europene și deținătoare a acreditării Erasmus+, a marcat, în anul școlar trecut, încă două reușite în colaborarea cu partenerii de pe continent.
Revista online de cultură „Regal Literar” a publicat recent lista laureaților premiilor sale pentru anul în curs. Prorectorul Universității din Oradea, Sorin Șipoș, a primit Premiul „Regal Literar” pentru întreaga operă și activitate.
Rata de promovare a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2024, sesiunea de toamnă, este de 29,74%. După contestații, a crescut cu 3,1%.
George Hiticas, elev la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, a fost selectat să participe la Champions United, unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe, parte a programului educațional Creatori de Viitor.
Costurile unei familii pentru susținerea școlarizării unui copil, în România, pe parcursul unui ciclu complet de învățământ, depășesc 30.000 de lei. În același timp, 9% dintre copiii din România au nevoie de sprijin medical pentru diverse afecțiuni mentale și emoționale.
În urmă cu trei ani, la Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2021, a apărut cartea inginerului geolog și om politic Ovidiu Danteș, Scurtă istorie a naționalismului la români. Este mai mult decât o scurtă istorie, este o enciclopedie concentrată a naționalismului la români. Ne cerem scuze că, în locul unei recenzii obișnuite, ne-am folosit de această carte mai mult ca pretext pentru a explica pe înțelesul copiilor noțiuni legate de complicatul naționalism. În cele peste 600 de pagini, cu implicarea onorabilă a unor membri de familie, cartea este puternic personalizată, ceea ce ne-a favorizat și nouă câteva opinii personale.
Recenta tabără de voluntariat desfășurată la Stâna de Vale, organizată de către Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș în perioada 19-23 august, a reunit participanți din zece unități școlare proveniți din zece județe diferite, inclusiv un grup de elevi din Republica Moldova. Prima etapă a concursului, etapa județeană, a avut participanți și echipaje din încă nouă județe.