După proba de marți a Evaluării Naționale cea scrisă la limba și literatura română, ieri a fost rândul probei scrise la matematică, acolo unde, în general, elevilor le este cel mai greu.
![Evaluarea Națională - 433 de absenți la matematică](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/en.png&w=337&h=208&zc=3)
După proba de marți a Evaluării Naționale cea scrisă la limba și literatura română, ieri a fost rândul probei scrise la matematică, acolo unde, în general, elevilor le este cel mai greu.
Parteneri de la patru universități din Irlanda, Bulgaria și România, ajută patru universități pakistaneze pentru a-și dezvolta programe educaționale în domenii de top, precum realitatea virtuală și realitatea augmentată.
Hotel Crown Plaza din București a găzduit duminică, 23 iunie, Olimpiada Națională de Soroban și Aritmetică Mentală Nomin Jyuku, eveniment organizat în colaborare cu WAMAS (Asociația Mondială de Calcul Mental). La această competiție au luat parte 150 de copii din mai multe centre din țară.
Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș este partener cu șase persoane fizice și juridice din județele Cluj și Sălaj în cadrul proiectului „Fructe bune din Transilvania Munților Apuseni”.
În perioada 25-28 iunie 2024 se desfășoară probele scrise în cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a 2023-2024. La nivelul județului Bihor sunt constituite 41 de centre de examen și un centru de evaluare cu o subcomisie.
Juriul Concursului național de creație literară în limba franceză „L’adolescent et la Francophonie” a desemnat laureații Ediției a XII - 2024.
Vreme de patru luni, știința a căpătat o importanță aparte datorită activităților implementate prin proiectul CromoDon. Elevi și profesori, deopotrivă, s-au străduit să demonstreze că natura le este bun prieten, iar știința poate deveni interesantă dacă cercetarea este bine făcută, iar, mai apoi, aplicată cu răbdare…
Pe parcursul anului şcolar 2023– 2024, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației, în parteneriat cu firma „Maspex România” au derulat Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, în mediul online, precum și în perioada vacanțelor.
Emoțiile au fost firul roșu al zilei de marți, 18 iunie, când elevii clasei a IV-a C a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea au spus adio ciclului primar, îndreptându-se plini de încredere spre noi începuturi.