Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” face parte din Proiectul Mondial Eco-Școala încă din anul 2022, obținând steagul verde în anul 2022 și placheta ECO în 2024.

Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” face parte din Proiectul Mondial Eco-Școala încă din anul 2022, obținând steagul verde în anul 2022 și placheta ECO în 2024.
Zilele Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea au ajuns la cea de-a treizecea ediție. Cu acest prilej, „Toamna medicală orădeană” propune specialiștilor din sănătate aproape o sută de comunicări științifice și prezentări.
Reprezentanții celor mai cunoscute universități din Finlanda și Olanda vor fi prezenți pe 7 octombrie, la Cluj-Napoca, la The International University Fair (IUF), pentru a prezenta elevilor și studenților români programele lor de studii, bursele și oportunitățile pe care le oferă studenților internaționali.
Pe parcursul anului școlar precedent, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, unitate de învățământ acreditată Erasmus+, s-au derulat mai multe proiecte cu parteneri europeni.
Sala de festivități a Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei – a cărui conducere este compusă din profesorii Cristian-Adrian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct – a fost gazda lansării unui nou proiect Ersamus+, ce se va derula în această instituție de învățământ.
Ca în fiecare an, Ziua Europeană a Limbilor a fost prilej de mare sărbătoare atât pentru elevii, cât și pentru profesorii liceului orădean, importanța evenimentului marcându-se prin activități specifice, care au presupus implicarea tututor actorilor în egală măsură.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal împreună cu Präparator Raith GmbH organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, atelierul de educație muzeală „Descoperă lumea animalelor”.
Sute de studenți, părinți, bunici și profesori, au luat cu asalt marți, 1 octombrie, Sala Polivalentă a Universității din Oradea la deschiderea anului academic 2024-2025. Atât universitarii cât și reprezentanții autorităților locale au subliniat importanța instituției în dezvoltarea orașului Oradea și a județului Bihor.
La București, între 16 și 20 septembrie, s-au desfășurat cursurile Școlii Regionale de Vară pentru Atreprenoriat Cultural. Universitatea din Oradea a fost reprezentată de studenta Roberta Pușcălargă, de la secția de limba franceză a Facultății de Litere.
Recent, la Editura Universității din Oradea, a apărut cartea Tratat de literatură universală și comparată, volumul V, Realismul, sub coordonarea profesorului univ. dr. Paul Magheru.