Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sunt invitați, la sfârșitul lunii, la un nou atelier de educație muzeală intitulat „Descoperă lumea animalelor”.
![La Muzeul Țării Crișurilor - Descoperiți lumea animalelor](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Afis_atelier_animale_MTC.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sunt invitați, la sfârșitul lunii, la un nou atelier de educație muzeală intitulat „Descoperă lumea animalelor”.
Acum poți deveni licențiat în comunicare sau inginer în mecanică, chiar dacă ai un loc de muncă, familie sau locuiești departe de Timișoara. Universitatea Politehnica Timișoara scoate la concurs ultimele locuri pentru programele de învățământ la distanță și cu frecvență redusă, începând cu 22 august 2024, după cum urmează: specializarea Comunicare și Relații Publice - ID - 2 locuri; specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini (IFR) - 23 locuri
Ministerul Educației a lansat luni în dezbatere proiectele de ordine privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale, respectiv a examenului național de Bacalaureat. Astfel, probele de competențe ar urma să aivă loc în ianuarie-februarie, iar probele scrise în iunie.
Vara a continuat șirul bucuriei și bunei-dispoziții pentru copiii de la Centrul after-school „Sfântul Martin” din Ioaniș.
Rezultatele finale la proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor și catedrelor didactice vacante și rezervate din învățământul preuniversitar, în Bihor, au fost publicate miercuri, 31 iulie. Față de primele rezultate, au mai obținut note peste 5, 26 de candidați.
Cel mai important for la nivelul conducerii universităților va fi reprezentat încă cinci ani de Sorin Cîmpeanu, un fost ministru al Educației, acuzat de plagiat. Alături de el, printre vicepreședinți, a fost ales și rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, care, în 2020, a reușit să-și păstreze funcția de rector, printr-o portiță legislativă lăsată deschisă de cei doi șefi, realeși la conducerea Consiliului Național al Rectorilor.
O analiză efectuată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, realizată după susţinerea examenelor naţionale de către absolvenţii şcolilor din judeţ, arată nu doar că diferenţele dintre rezultatele obţinute în mediul rural şi cel urban se menţin la un nivel ridicat, ci şi faptul că statisticile sau procentele de promovabilitate nu reprezintă, întotdeauna, realitatea.
Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, s-a desfășurat, miercuri, în centrul de examen organizat la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea.
Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a găzduit, în perioada 15-19 iulie, prima ediție a Școlii de vară pentru elevii ciclului primar.
În perioada 1-5 iulie, 22 de elevi cu rezultate școlare de excepție s-au adunat la Liceul „Don Orione” din Oradea într-o tabără inovativă intitulată „Work and Life Balance Camp”. Tabăra a avut loc mulțumită donațiilor venite din campania de strângere de fonduri desfășurată de Asociația Părinților Liceului „Don Orione” prin intermediul Swimathon Oradea 2024.