Pe parcursul anului școlar precedent, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, unitate de învățământ acreditată Erasmus+, s-au derulat mai multe proiecte cu parteneri europeni.
![Beiuș - Careu Erasmus+, la „Ciordaș”](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/careu_beius_(1).jpg&w=337&h=208&zc=3)
Pe parcursul anului școlar precedent, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, unitate de învățământ acreditată Erasmus+, s-au derulat mai multe proiecte cu parteneri europeni.
Sala de festivități a Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei – a cărui conducere este compusă din profesorii Cristian-Adrian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct – a fost gazda lansării unui nou proiect Ersamus+, ce se va derula în această instituție de învățământ.
Ca în fiecare an, Ziua Europeană a Limbilor a fost prilej de mare sărbătoare atât pentru elevii, cât și pentru profesorii liceului orădean, importanța evenimentului marcându-se prin activități specifice, care au presupus implicarea tututor actorilor în egală măsură.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal împreună cu Präparator Raith GmbH organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, atelierul de educație muzeală „Descoperă lumea animalelor”.
Sute de studenți, părinți, bunici și profesori, au luat cu asalt marți, 1 octombrie, Sala Polivalentă a Universității din Oradea la deschiderea anului academic 2024-2025. Atât universitarii cât și reprezentanții autorităților locale au subliniat importanța instituției în dezvoltarea orașului Oradea și a județului Bihor.
La București, între 16 și 20 septembrie, s-au desfășurat cursurile Școlii Regionale de Vară pentru Atreprenoriat Cultural. Universitatea din Oradea a fost reprezentată de studenta Roberta Pușcălargă, de la secția de limba franceză a Facultății de Litere.
Recent, la Editura Universității din Oradea, a apărut cartea Tratat de literatură universală și comparată, volumul V, Realismul, sub coordonarea profesorului univ. dr. Paul Magheru.
Zeci de liceeni şi studenţi din mai multe oraşe din ţară se întâlnesc, zilele acestea, la Oradea, tinerii participând la a treia ediţie a conferinţei de dezbateri academice „EMUNovici”, organizată de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Întâlnirea din doi în doi ani a cremei istoricilor din România, indiferent de originea lor etnică și locul din lume în care își profesează vocația, a fost inițiată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în 2016, când Universitatea clujeană era condusă ca Rector de istoricul și profesorul Ioan Aurel Pop, actualul Președinte al Academiei Române.
Elevii din clasele V-XII, pasionați de programare, care vor să se întreacă în creativitate și originalitate sunt așteptați să se înscrie la ediția a zecea a competiției „Învață să Programezi cu Alice”. Cele mai bune proiecte vor fi premiate.