3 școli și o grădiniță din Bihor vor primi 55 de calculatoare recondiționate, care vor ajunge la 1.130 de beneficiari, în cadrul unui program al Asociației Ateliere Fără Frontiere.
![4 instituții educaționale din Bihor - Vor primi 55 de calculatoare recondiționate](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Donatie_calculatoare_scoli.jpg&w=337&h=208&zc=3)
3 școli și o grădiniță din Bihor vor primi 55 de calculatoare recondiționate, care vor ajunge la 1.130 de beneficiari, în cadrul unui program al Asociației Ateliere Fără Frontiere.
Încă din anul 2015, Direcția de Asistență Socială Oradea derulează programul „Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!” pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.
Numeroși vorbitori sunt curioși și se întreabă în mod frecvent de ce unui cuvânt i se spune așa și nu altfel, cu atât mai mult în alte limbi, care este originea sau etimologia lui.
Cu prilejul săptămânii „Școala altfel”, un grup format din 40 de elevi ai Liceului de Arte din Oradea a participat la o excursie de studiu în zona Transilvaniei.
Mii de copii din medii defavorizate vor avea ocazia să participe, în perioada 28 octombrie – 22 noiembrie, la spectacole interactive de magie cu tematica de educație rutieră.
79 de unități de învățământ din Bihor s-au înscris, în anul școlar 2024-2025, pentru a primi finanțare, în vederea implementării activităților din „Săptămâna verde”. Județul Bihor are alocat un buget de peste 3,1 milioane de lei.
Şcoala Altfel este perioada optimă pentru o altfel de experiență educațională, motiv pentru care cadrele didactice de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea și-au propus să expună elevii la un complex de activități menite să dezvolte abilități, să faciliteze cunoaşterea şi, mai ales, să le aducă o stare de bine. De la mic la mare, elevii liceului s-au îmbarcat într-o călătorie în universul cunoaşterii, care i-a făcut mai buni, mai cooperanți şi mai încrezători.
La Școala Gimnazială Nr.1 Nucet – al cărei director este prof. Traian Coraș – au vut loc mai multe acțiuni în care au fost angrenați atât elevii, cât și profesorii sub genericul „Săptămâna verde”.
Facultatea de Geografie, Turism și Sport a Universității din Oradea, a celebrat, vineri, 25 octombrie, 60 de ani de la înființare, ocazie cu care profesorii și studenții și-au omagiat seniorii, dar și pe cei care le-au fost alături de-a lungul anilor.
Ultima activitate din cadrul proiectului „Casa de la școală”, finanțat de Fundația Comunitară Oradea, prin Programul Bursa Talentelor, ediția a X-a, s-a desfășurat joi, 24 octombrie, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr 1 Oradea.