Elevii câștigători ai fazei județene a Concursului național de creație virtuală ,,Vocea ta e soluția” au fost premiați de polițiștii de la siguranță școlară din Bihor.

Elevii câștigători ai fazei județene a Concursului național de creație virtuală ,,Vocea ta e soluția” au fost premiați de polițiștii de la siguranță școlară din Bihor.
În urma evaluării cererii de finanțare depusă de Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crișului, în data de 30 mai a fost aprobată cererea de finanțare pentru anul școlar 2025-2026, din cadrul proiectului Erasmus+ Acțiune Cheie 1, Proiecte de mobilitate în domeniul Formare profesională.
Școala Gimnazială din Tășnad a găzduit sâmbătă, 31 mai, în parteneriat cu mai multe școli și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, activitatea „Motivarea elevilor prin proiecte”.
Pentru cei 76 absolvenți din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, clopoțelul a sunat pentru ultima oară în această prestigioasă instituție de învățământ „anunțând” că încă o promoție deosebită pășește spre alte zări.
Cenaclul Internaţional Prietenii Poeziei, reprezentat de scriitorul Ionuţ Caragea, şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea, au organizat un eveniment în cadrul programului de educaţie „Săptămâna verde”, la care au participat elevii clasei a V-a D, coordonaţi de Alina Deliman, diriginte şi profesor de religie.
Douăzeci și cinci de tineri și tinere din: Franța, Spania, Italia, Turcia, Columbia și Benin au desfășurat o activitate mai puțin obișnuită.
12 elevi din Bihor au fost premiați, luni, 2 iunie, pentru rezultate deosebite la olimpiade și concursuri școlare și pentru implicarea activă în activități extrașcolare și de voluntariat. Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Casei Corpului Didactic Bihor, în prezența elevilor, părinților și reprezentanților instituțiilor de învățământ.
Elevii orionini vor avea de acum acces la echipamente noi, care îi vor ajuta să înțeleagă, într-un mod practic, ceea ce învață la cursuri, după ce joi, 29 mai, a avut loc inaugurarea oficială a Laboratorului de Electronică Aplicată.
Recent, s-a desfășurat Concursul județean de creație plastică, din cadrul proiectului educativ „Culoare și lumină : Hristos-exemplul vieții noastre”.
Prof. univ. dr. Ion Popa, una dintre cele mai respectate personalități ale învățământului economic din România, a primit joi, 29 mai, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea. Ceremonia a avut loc în Aula Magna și a marcat și deschiderea celei de-a XXI-a ediții a Conferinței Internaționale EINCO – „Economic Issues – New Challenges”.