George Hiticas, elev la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, a fost selectat să participe la Champions United, unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe, parte a programului educațional Creatori de Viitor.
Educaţie
Școlarizarea unui copil în România costă peste 30.000 lei - Un efort financiar important
Costurile unei familii pentru susținerea școlarizării unui copil, în România, pe parcursul unui ciclu complet de învățământ, depășesc 30.000 de lei. În același timp, 9% dintre copiii din România au nevoie de sprijin medical pentru diverse afecțiuni mentale și emoționale.
- 29 August 2024
- Citeste
Pretext pentru o recenzie educativă: Despre naționalism, fascism, șovinism, nazism, hitlerism
În urmă cu trei ani, la Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2021, a apărut cartea inginerului geolog și om politic Ovidiu Danteș, Scurtă istorie a naționalismului la români. Este mai mult decât o scurtă istorie, este o enciclopedie concentrată a naționalismului la români. Ne cerem scuze că, în locul unei recenzii obișnuite, ne-am folosit de această carte mai mult ca pretext pentru a explica pe înțelesul copiilor noțiuni legate de complicatul naționalism. În cele peste 600 de pagini, cu implicarea onorabilă a unor membri de familie, cartea este puternic personalizată, ceea ce ne-a favorizat și nouă câteva opinii personale.
- 28 August 2024
- Citeste
Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș - Tabără de voluntariat cu participare internaţională
Recenta tabără de voluntariat desfășurată la Stâna de Vale, organizată de către Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș în perioada 19-23 august, a reunit participanți din zece unități școlare proveniți din zece județe diferite, inclusiv un grup de elevi din Republica Moldova. Prima etapă a concursului, etapa județeană, a avut participanți și echipaje din încă nouă județe.
- 28 August 2024
- Citeste
A început bacalaureatul de toamnă - Candidat eliminat pentru că a încercat să copieze
Luni au început probele scrise ale celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat. În Bihor au fost înscriși 595 de candidați, din care 68 au absentat.
- 19 August 2024
- Citeste
Atelier de educație muzeală - „Totul despre șerpi”
Vineri, 30 august, între orele 10.00-11.30, la sediul Muzeului Țării Crișurilor, va avea loc atelierul de educație muzeală „Totul despre șerpi”.
- 19 August 2024
- Citeste
Probele scrise ale examenului naţional încep azi - Bacalaureatul de toamnă
Azi încep probele scrise ale celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024, a anunțat Ministerul Educației. Potrivit Ministerului, probele încep la ora 9.00, iar accesul candidaților în săli este permis, în baza actului de identitate, până la ora 8.30.
- 18 August 2024
- Citeste
La Muzeul Țării Crișurilor - Descoperiți lumea animalelor
Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sunt invitați, la sfârșitul lunii, la un nou atelier de educație muzeală intitulat „Descoperă lumea animalelor”.
- 15 August 2024
- Citeste
Admitere ID/IFR 2024 sesiunea SEPTEMBRIE la Universitatea Politehnica Timișoara: Ultimele locuri la distanță și cu frecvență redusă 22 august - 10 septembrie
Acum poți deveni licențiat în comunicare sau inginer în mecanică, chiar dacă ai un loc de muncă, familie sau locuiești departe de Timișoara. Universitatea Politehnica Timișoara scoate la concurs ultimele locuri pentru programele de învățământ la distanță și cu frecvență redusă, începând cu 22 august 2024, după cum urmează: specializarea Comunicare și Relații Publice - ID - 2 locuri; specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini (IFR) - 23 locuri
- 13 August 2024
- Citeste
Ministerul Educației: probele de competențe de la Bac, pe răcoare - Vremea schimbă calendarul
Ministerul Educației a lansat luni în dezbatere proiectele de ordine privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale, respectiv a examenului național de Bacalaureat. Astfel, probele de competențe ar urma să aivă loc în ianuarie-februarie, iar probele scrise în iunie.
- 12 August 2024
- Citeste