Dincolo de o lecție obișnuită de istorie, copiii de la Centrele de Zi din subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea au avut ocazia să înțeleagă contextul Micii Uniri, dar și să celebreze curajul și spiritul unității.

Dincolo de o lecție obișnuită de istorie, copiii de la Centrele de Zi din subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea au avut ocazia să înțeleagă contextul Micii Uniri, dar și să celebreze curajul și spiritul unității.
În 22 ianuarie 2025, la CSEI „Orizont” Oradea, Structura Tileagd a avut loc activitatea extracuriculară dedicată unui moment esențial din istoria României: Unirea Principatelor Române și formarea statului modern, cu accent pe figura domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Destinat tinerilor de gimnaziu și liceu, la Oradea se va desfășura o nouă ediție a concursului online de eseuri istorice, cu tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”,
2.949 de elevi din Bihor vor intra, de luni, în febra examenului de bacalaureat. Probele de competențe vor începe pe 27 ianuarie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, și se vor încheia pe 7 februarie, cu evaluarea competențelor digitale.
Ultima zi de școală a săptămânii trecute a fost una cu emoții pentru elevii, părinții și profesorii de la Liceul de Arte din Oradea. În sala festivă s-a desfășurat a 18-a ediție a Concursului de Studii Carl Czerny.
Cadre didactice și doctoranzi de la 15 universități europene participă, luni și marți (20-21 ianuarie), la Universitatea din Oradea la cursul intensiv cu tema „Etica în Inteligența Artificială și Finanțe Digitale”, organizat sub patronajul Facultății de Științe Economice (FSE).
Ziua Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie, coincide cu aniversarea nașterii marelui poet național Mihai Eminescu. A devenit o tradiție la CSEI „Orizont” Oradea, Structura Tileagd ca, în fiecare an, să îi fie adus un omagiu celui care a marcat profund tot ceea ce este românesc.
Universitatea din Oradea a fost, joi, 16 ianuarie, gazda momentului final al unui proiect ce vine în sprijinul pregătirii practice a studenților Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației. Este vorba despre modernizarea și dotarea, cu echipamente de ultimă generație, a unui laborator de electronică.
Elevii și profesorii de la Liceul de Arte au serbat miercuri Ziua Culturii Naționale printr-o serie de evenimente inedite. Unul dintre ele a fost concursul „Mai aproape de Eminescu”, organizat de învățătoarea Valeria Bunica pentru elevii clasei a III-a.
Facultatea de Științe Socio-Umane a deschis anul cu un workshop care a avut în centru inteligența artificială. A fost susținut de prof. dr. Ray Taheri, de la Universitatea British Columbia, din Canada, și sociolog dr. Carmen Pașca, de la CMH Paris, aducând în prim-plan provocările și oportunitățile educației în epoca inteligenței artificiale.