Zeci de liceeni şi studenţi din mai multe oraşe din ţară se întâlnesc, zilele acestea, la Oradea, tinerii participând la a treia ediţie a conferinţei de dezbateri academice „EMUNovici”, organizată de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Zeci de liceeni şi studenţi din mai multe oraşe din ţară se întâlnesc, zilele acestea, la Oradea, tinerii participând la a treia ediţie a conferinţei de dezbateri academice „EMUNovici”, organizată de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Întâlnirea din doi în doi ani a cremei istoricilor din România, indiferent de originea lor etnică și locul din lume în care își profesează vocația, a fost inițiată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în 2016, când Universitatea clujeană era condusă ca Rector de istoricul și profesorul Ioan Aurel Pop, actualul Președinte al Academiei Române.
Elevii din clasele V-XII, pasionați de programare, care vor să se întreacă în creativitate și originalitate sunt așteptați să se înscrie la ediția a zecea a competiției „Învață să Programezi cu Alice”. Cele mai bune proiecte vor fi premiate.
Cei 80 de copii din cele două centre de zi din Oradea au fost întâmpinați, la început de an școlar, cu brațele pline de daruri.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreuna cu Präparator Raith GmbH, organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, atelierul de educație muzeală „Descoperă lumea animalelor”.
Prevenirea victimizării copiilor este, şi în acest an şcolar, o prioritate pentru poliţiştii bihoreni. Odată cu începerea cursurilor, elevii se vor întâlni cu poliţiştii în cadrul a şapte campanii preventive, primele acţiuni fiind deja, desfăşurate, din prima zi de şcoală.
Desant de politicieni la deschiderea anului școlar în Campusul pentru învățământ dual din Oradea. Ministrul Educației, Ligia Deca, a venit la eveniment alături de președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, ambii lăudând autoritățile locale, companiile, dar și părinții care au ales să își dea copiii „să învețe o meserie”.
Una dintre cele mai vechi școli bihorene, o instituție care, prin profilul pedagogic, a fost totdeauna în slujba învățământului românesc, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, a început noul an cu un număr impresionant de elevi.
Noul an şcolar a debutat, luni, şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, sute de elevi participând la festivitatea desfăşurată în curtea interioară a instituţiei de învăţământ.
Forfotă mare astăzi în curtea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 42, Maria încă de la primele ore ale dimineții. Cadrele didactice i-au așteptat pe prichindei într-o atmosferă caldă, prietenoasă și cu multe surprize.