Oradea devine hub internațional de robotică și în acest an. Cu peste 700 de concurenți din întreaga lume, care își vor da întâlnire la Sala Sporturilor Antonio Alexe, a 12-a ediție a Campionatului de robotică va avea loc în perioada 9-11 mai.
![La Sala Sporturilor Antonio Alexe - A 12-a ediție a Campionatului de robotică](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Robotics_Championship21.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Oradea devine hub internațional de robotică și în acest an. Cu peste 700 de concurenți din întreaga lume, care își vor da întâlnire la Sala Sporturilor Antonio Alexe, a 12-a ediție a Campionatului de robotică va avea loc în perioada 9-11 mai.
Licențiat în informatică, comunicare sau inginer în telecomunicații sau mecanică - sunt titluri care pot fi obținute chiar dacă lucrezi, ai copii în întreținere sau locuiești departe de Timișoara. Universitatea Politehnica Timișoara dă startul la concursul de ADMITERE pentru formele de învățământ la distanță și cu frecvență redusă începând cu 1 iunie 2024.
Profesoara Ioana-Lăcrimioara Rada, coordonatoarea locală a proiectului Erasmus+ Caring for different cultures in a united Europe, a anunțat că vulcaniștii beiușeni au finalizat și cele două mobilități cu prezență fizică planificate în acest an.
Cursurile online au revoluţionat lumea educaţiei, piaţa muncii, dar şi modul în care ne raportăm la învăţare. Dacă până acum trebuia să depui eforturi destul de mari pentru a participa la cursuri, seminarii sau programe de formare/specializare, astăzi poţi face asta mult mai simplu.
Județul nostru a fost reprezentat la nivel național de elevi din Oradea - de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” și Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar, pentru al doilea an consecutiv, un elev de la Colegiul Național „Teodor Neș” din orașul Salonta a participat cu rezultate deosebite la această olimpiadă națională.
În cadrul Porgramului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – Formare profesională (VET), 14 elevi de la CN „Avram Iancu” Ștei, însoțiți de doi profesori, au efectuat un flux de mobilitate în Italia, pe o perioadă de trei săptămâni.
Studenții și elevii de la Robotics Club Oradea au marcat, în perioada 26-28 aprilie, o nouă reușită, la a III-a ediție a competiției Minoan Robotsports Global Olympiad, desfășurată în Heraklion, Grecia. Antonia Ciobanu și Mario Brata s-au clasat pe locul al II-lea la proba de Humanoid Challenge, cu doar 4 secunde diferență față de locul I.
Ca deținător al Acreditării Erasmus+, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș a derulat mai multe proiecte de acest tip, unul dintre cele recente, din Domeniul „Educație școlară”, fiind intitulat „Medii de învățare multiculturale pentru o educație incluzivă”.
În fiecare an, Săptămâna altfel este așteptată cu mult entuziasm atât de prichindeii grădiniței, cât și de profesoarele în educație timpurie de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 42, Maria.
În cadrul programului școlar „Săptămâna Verde”, la grădinița Allegria, grupa mijlocie B, a avut loc, vineri, parada costumelor ECO.