În cadrul proiectului local „Casa de la școală” care se derulează în perioada februarie – octombrie 2024, având ca beneficiar Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, astăzi s-a desfășurat concursul Ștafetă „Micul gospodar”.
![Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea - Casa de la Școală](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/_KLA4816.jpg&w=337&h=208&zc=3)
În cadrul proiectului local „Casa de la școală” care se derulează în perioada februarie – octombrie 2024, având ca beneficiar Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, astăzi s-a desfășurat concursul Ștafetă „Micul gospodar”.
Toată săptămâna trecută, la Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, de la Universitatea din Oradea, a fost atmosferă de sărbătoare. Zile la rând, cadre didactice și studenți au scos din cutii instrumentele achiziționate pentru ei de conducerea universității.
Studenții și profesorii de la Facultatea de Litere au avut parte, la sfârșitul săptămânii trecute, de o conferință inedită a cercetătorul american Jerry Root despre tipologia imaginației, așa cum poate fi ea conturată pornind de la opera ficțională a lui C.S. Lewis.
„Cursuri de teren”, astfel este definită experiența inedită de care s-au bucurat studenții Departamentului de Științe Politice și Științele Comunicării al Facultății de Istorie Relații Internaționale Științe Politice și Științele Comunicării (FIRSPSC). Ei au fost, joi, 18 aprilie 2024, la Bădăcin și Șimleu Silvaniei.
2.190 de copii cu vârste între 3-6 ani, 211 părinți și 68 de educatori din 70 de comunități defavorizate din Bihor sunt beneficiari ai programului „Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România.
Elevii din județul Bihor pot beneficia, începând din această lună, de lecții de istorie desfășurate în Sinagogile orădene și acces gratuit în toate obiectivele turistice Oradea Heritage. Toate acestea grație unul parteneriat încheiat cu Inspectoratul Școlar.
Universitatea din Oradea a participat, săptămâna trecută, la „Târgul de Viitor” din Bistrița, eveniment de referință pentru tinerii dornici să își contureze o carieră profesională și să descopere oportunități educaționale de excepție.
Profesorii și elevii de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea au posibilitatea să învețe cum se amenajează o grădină urbană, conform tehnicilor permaculturii, prin intermediul proiectului „Învățăm, grădinărind”.
20 de copii de la Colegiul Național „Teodor Neș” au făcut cunoștință cu învăţătura Bisericii Ortodoxe prin intermediul proiectului „Cuvântul împlinit prin fapte bune”.
Concursul Național de Procese Simulate de Dreptul Familiei, eveniment de tradiție al Facultății de Drept, parte a seriei de evenimente de Drept Civil „Ioan D. Romoșan”, a avut loc joi, 11 aprilie, la sediul Curţii de Apel Oradea.