La aniversarea a două decenii și un an de activitate, Comisariatul Județean Bihor al Gărzii de Mediu a găzduit, marți, 12 martie, simpozionul intitulat „Protejarea mediului - prezent și viitor”.
![Facultatea de Protecția Mediului - Simpozion pe tema pactului verde european](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Simpozion_Mediu.jpg&w=337&h=208&zc=3)
La aniversarea a două decenii și un an de activitate, Comisariatul Județean Bihor al Gărzii de Mediu a găzduit, marți, 12 martie, simpozionul intitulat „Protejarea mediului - prezent și viitor”.
Elevii Liceului de Arte nu au lăsat ca luna martie să treacă fără a fi celebrat momentul așa cum se cuvine, prin interpretare muzicală, scenete și crearea de machete și mărțișoare inspirate din opera lui Ion Creangă.
Profesorii de Informatică ai Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta au finalizat, recent, în cadrul Proiectului Erasmus+ 2023, un nou stagiu de perfecționare profesional-educațională de tip „Job-shadowing” menit să ofere atât elevilor salontani, cât și dascălilor asimilarea și perfecționarea cunoștințelor din domeniul Informaticii, în cadrul unor mobilități internaționale.
Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea a sărbătorit luni, 11 martie, Ziua Națională a Meseriilor, eveniment coordonat de prof. Georgia Serte.
Pentru a readuce în atenția contemporanilor „memoria și sacrificiul” luptătorilor anticomuniști, Universitatea din Oradea organizează joi, de la ora 12.00, un eveniment intitulat „Ziua Deținuților Politici Anticomuniști - memorie și sacrificiu”.
Timp de o săptămână, la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea se vor organiza ateliere de lucru cu elevii claselor primare și liceale, în cadrul unui proiect internațional. Marți, în cadrul aceluiași proiect, a fost organizată activitatea „Tradiții de primăvară la români”.
În jur de 400 de tineri de la grădinițe și școli, atât din Oradea, cât și din alte comunități străbătute de râul Crișul Repede, au învățat, pe parcursul anului 2023 și începutul anului 2024, despre viața acvatică, importanța menținerii apelor curate și consecințele poluării cu plastic a acestora.
Elevii claselor a XII-a și a XIII-a, seral și frecvență redusă, susțin de azi și până joi simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat. În Bihor pentru susținerea probelor sunt înscriși 4.056 de elevi împărțiți în 50 de centre de examen.
Elevii de liceu și studenții din Oradea au o nouă posibilitate pentru a descoperi tainele roboticii.
Crypto School oferă o serie de module online accesibile, concepute pentru a explica în detaliu, pe înțelesul fiecărui utilizator, elementele fundamentale ale sistemului financiar, mecanismele blockchain şi piaţa cripto.