Sala festivă a Liceului de Arte a găzduit joi, 30 mai, Festivalul copiilor, un eveniment care a cuprins un concert cultural-artistic și un concurs de desene intitulat „Visul meu de copil” la care au participat elevi din toată țara.
.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Sala festivă a Liceului de Arte a găzduit joi, 30 mai, Festivalul copiilor, un eveniment care a cuprins un concert cultural-artistic și un concurs de desene intitulat „Visul meu de copil” la care au participat elevi din toată țara.
Facultatea de Arte a Universității din Oradea se pregătește să aniverseze 30 de ani de la debutul seriei sesiunilor de comunicări științifice. Din 1996, până azi, pe lângă spectacolele și expozițiile organizate de studenți, cadrele didactice ale facultății desfășoară și o susținută activitate de cercetare.
Muzeul Orașului Oradea găzduiește în aceste zile Expoziția „Atestat 2024”, expoziție dedicată lucrărilor de atestat ale absolvenților Liceului de Arte Oradea, vernisată ieri, 28 mai, de la ora 12.00.
În perioada 20-24 mai, o echipă formată din trei profesori, Kovacs-Indrei Roxana, Moțoc-Chivari Elena și Ungur Rodica, de la CN „Iosif Vulcan” Oradea, a luat parte la programul Job shadowing din cadrul proiectului Erasmus, la Lycee de Coulogne, Franța.
Biblioteca Universității din Oradea va fi, astăzi și mâine (29-30 mai), locul de desfășurare a ediției din 2024 a „Zilelor Carierei”. Între orele 10.00-16.00, studenții și absolvenții Universității din Oradea pot face primul pas spre viitorul lor.
Peste 400 elevi au concurat joi, 23 mai, pentru 36 de premii în valoare de peste 15 mii de euro, la „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”. Marea finală a competiției a fost câștigată de echipa de elevi a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea cu proiectul „Stay Fresh”.
Aula Magna a Universității din Oradea a găzduit ieri, de la ora 12.00, festivitatea de absolvire a studenților Facultății de Litere. Șefa de promoție a fost studenta Ana Cuciula, de la specializarea Română-Engleză, despre care profesorii au doar cuvinte de laudă.
În acest an școlar, proiectul regional „Rendez-vous între culturi” a ajuns la cea de-a VII-a ediție.
În cadrul proiectului Erasmus+ de formare profesională VET, nr 2023-1-RO01-KA121-VET- 000124320, 17 elevi și 4 profesori de la Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei au efectuat stagii de formare profesională în Cipru și Grecia.
Talentul și munca nu au granițe. Alexandru Cătălin Tărău de la Liceul Teoretic „Gabriel Țepelea” din Borod reprezintă județul Bihor la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației ce se desfășoară în aceaste zile, la Slobozia.