Ministrul Educaţiei a lansat miercuri în consultare publică proiectul de ordin privind Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului.
![Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului, în dezbatere publică - Studiu de maxim opt ore](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/cod_studenti1.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Ministrul Educaţiei a lansat miercuri în consultare publică proiectul de ordin privind Codul drepturilor şi obligaţiilor studentului.
20 de masteranzi și doctoranzi, specialiști în inteligența artificială (IA), din universități de prestigiu, vor lua parte la o școală de vară care va avea loc la Universitatea din Oradea.
„RoboPeda”, echipa de robotică a Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș, a câştigat, weekendul trecut, premiul „Nație prin Educație” la Campionatul Regional de robotică FTC, desfășurat la Cluj-Napoca.
O nouă expoziție, din seria celor semestriale, se află pe simezele amenajate în sălile de curs și în atelierele Departamentului de Arte Vizuale al Facultății de Arte a Universității din Oradea.
Se împlinesc 12 ani de când soliștii Mihaela Anica (Viena) și Horia Maxim (Universitatea Națională de Muzică din București) susțin cursuri de măiestrie la Universitatea din Oradea, în cadrul Departamentului de Muzică al Facultății de Arte.
Micuții din creșele orădene petrec timp frumos și educativ împreună. Zilele trecute, prichindeii au făcut „un popas” în pădure, unde au descoperit o mulțime de lucruri interesante.
Momente emoționante joi, 8 februarie, în Aula Magna a Universității din Oradea. Aflat la final de mandat, vechiul senat al Universității din Oradea s-a întrunit în ultima sa ședință.
Ziua Internațională a Cititului Impreună (ZICI) este o zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare, împreună. Astfel, copii și adulți sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare.
În contextul Zilei Siguranței pe Internet (Safer Internet Day), sărbătorită, în acest an, la 6 februarie, poliţiştii de prevenire bihoreni au organizat luni, 5 februarie, Seminarul „Criminalitatea informatică, riscuri, vulnerabilități și modalități de prevenire”.
Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea își dezvoltă tot mai mult fața europeană prin proiecte și parteneriate de mare anvergură. Până în 2027, Colegiul va derula proiecte în care vor fi implicate în jur de 118 cadre didactice și peste 650 de elevi.