Mii de copii din medii defavorizate vor avea ocazia să participe, în perioada 28 octombrie – 22 noiembrie, la spectacole interactive de magie cu tematica de educație rutieră.

Asociația „Simte Magia” va desfășura proiectul „Educație prin magie”, un proiect care are ca scop principal transmiterea unor informații și cunoștințe printr-o metodă captivantă și inovativă: desfășurarea unor spectacole de magie interactive de educație rutieră și achiziționarea unor materiale specific temei pentru fiecare școală inclusă în proiect. 

Beneficiarii proiectului sunt peste 2.000 de preșcolari şi elevi din ciclul primar din localitățile: Lugașu de Jos, Tinca, Oșorhei, Salonta, Boiu și Oradea. De asemenea, aproximativ 60 de cadre didactice vor beneficia de materiale despre educația rutieră și metode și tehnici noi de a transmite informațiile copiilor.

Educația rutieră reprezintă un aspect vital al dezvoltării copiilor, pregătindu-i pentru a deveni participanți responsabili și siguri în trafic. Această educație le oferă cunoștințe și abilități fundamentale necesare pentru a naviga în siguranță în mediul rutier.

Lecțiile de educație rutieră în grădiniță pun accentul pe siguranța copiilor și pe prevenirea accidentelor în timpul participării lor la trafic.

Copiii învață reguli de bază, cum ar fi traversarea străzii pe trecerea de pietoni, utilizarea corectă a centurii de siguranță în mașină și menținerea unei distanțe sigure față de vehicule etc. toate acestea realizându-se prin intermediul unui spectacol captivant și inovativ.

„Este al optulea an consecutive în care reușim să utilizăm magia în diverse proiecte din sfera educației și la fiecare nou proiect cererea este tot mai mare din partea instituțiilor de învățământ care ne cunosc activitatea. Acest lucru ne motivează să venim mereu cu idei și proiecte noi și abia așteptăm întâlnirile cu copiii și, desigur, reacțiile lor la toate surprizele pe care le-am pregătit în cadrul acestui proiect”, a declarat Bianca Malița, coordonatoarea proiectului și președinta Asociației „Simte Magia”.

Proiectul este finanțat prin programul StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.