Colegiul Naţional „Teodor Neş” din Salonta anunță amenajarea, dotarea și punerea în funcțiune a primului „Laborator Inteligent” (Smart-Lab) prin demararea proiectului „Dotarea cu laboratoare inteligente a Colegiului Național „Teodor Neș”.
![Colegiul Naţional „Teodor Neş” Salonta - Primul „smart-lab” prin PNRR](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/3_Smart_Lab_SALONTA.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Colegiul Naţional „Teodor Neş” din Salonta anunță amenajarea, dotarea și punerea în funcțiune a primului „Laborator Inteligent” (Smart-Lab) prin demararea proiectului „Dotarea cu laboratoare inteligente a Colegiului Național „Teodor Neș”.
Studenții Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației au la dispoziție, de câteva zile, un laborator nou și modern. El a fost dotat cu echipament de ultimă generație prin intermediul unui proiect derulat cu o firmă privată.
673 de cadre didactice de la Universitatea din Oradea (dintr-un total 868 cu drept de vot) și-au ales marți, 16 ianuarie, la biblioteca instituției academice, viitorii reprezentanți în Senat.
Timp de o săptămână, din 5 și până pe 12 ianuarie, la Tribunalul Bihor și Colegiul Național „Mihai Eminescu”, s-a desfășurat proiectul „Model Court of Justice Oradea '24” (MCJ), un proiect în care au fost implicați peste 60 de elevi. În cadrul unor ateliere de oratorie, a simulării unui proces și a unei conferințe de presă, tinerii au învățat lucruri noi din dreptul civil, drepturile omului și contencios administrativ.
Și în acest an, are loc o nouă ediție a concursului online de eseuri istorice, având tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, destinat tinerilor de gimnaziu și liceu.
Între 15 și 19 ianuarie, la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, are loc „Săptămâna Culturii Române”, un șir de evenimente prin intermediul cărora elevii, de la toate cele trei niveluri de învățământ, primar, gimnazial și liceal, vor descoperi cultura în toate aspectele ei.
Anul 2024 a debutat pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu” cu ediția a VI-a a Zilelor școlii. Până pe 15 ianuarie, elevii și profesorii își vor serba școala prin intermediul unor conferințe, dezbateri, expoziții și proiecția unui film despre marele poet.
Studentă a Facultății de Litere, specializarea germană-engleză, Dominique Faina s-a născut în Florida, în 2001, într-o familie de emigranți români. Doi ani mai târziu, părinții ei s-a mutat în Austria.
Pentru a combate fenomenul de dezinformare și limitarea libertății de exprimare în rândul tinerilor și studenților, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) derulează un proiect intitulat „Studenți pentru alfabetizare mediatică” (SpAM).
Deși a tras de mult timp semnale de alarmă cu privire la situația transportului elevilor la școală, Salvați Copiii România nu a primit niciun răspuns. Tocmai de aceea, asociația susține protestul elevilor față de încălcarea dreptului la transport gratuit la școală.