Doi profesori de la școala primară „Jose Rodriguez Cruz” din orașul Villafranca de los barros, din Spania, au învățat despre sistemul de educația din România și despre Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea în cadrul unui proiect Erasmus +.
![Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea - Profesori spanioli în schimb de experienţă](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Foto_Szacvay_Imre1.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Doi profesori de la școala primară „Jose Rodriguez Cruz” din orașul Villafranca de los barros, din Spania, au învățat despre sistemul de educația din România și despre Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea în cadrul unui proiect Erasmus +.
Prietenia este darul cel mai prețuit la Liceul de Arte din Oradea. Un dar care îi ajută pe copii să relaționeze nu doar între ei, ci și cu elevii de la alte școli. Ieri, micuții din clasa a doua, de la Arte, au sărbătorit Ziua Națională atât împreună cu colegii mai mari, cât și cu cei de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”.
Sâmbătă, 25 noiembrie, la Beiuș, a avut loc un eveniment educativ care vizează pregătirea tinerilor pentru intrarea pe piața muncii: Career Camp - Digital Career.
Florin Haiaș, George Onaca și Casian Toth, studenți ai Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) a Universității din Oradea, au ocupat locul III la secțiunea „Automotive CAD”, a concursului internațional studențesc de inginerie a autovehiculelor „Prof. univ. ing. Constantin Ghiulat”. Orădenii au mai primit o mențiune în cadrul aceluiași concurs.
Al doilea an consecutiv, Andrei Ovidiu Petrache, elev al Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta (director prof. Florentina Galea), urcă pe podiumul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Anul acesta, Andrei a pășit pe cea mai înaltă treaptă - „Locul I”, fiind laureat la nivel național cu „Premiul I” pentru poezie, în cadrul Concursului de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play” - Ediția XXIII (2023).
Centrul de Consiliere și Servicii privind Cariera (CCSC) și Facultatea de Științe Socio-Umane, ale Universității din Oradea, au organizat, vineri, 24 noiembrie, un eveniment dedicat consilierilor școlari.
Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea a organizat marți, 21 noiembrie 2023, la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea seminarul cu tema „Educația pentru sănătate. Autoadministrarea suportului vital de bază”.
Student în anul III al Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură – Departamentul de Inginerie Civilă, Darius Hulea este primul tânăr orădean care a luat parte la un eveniment al Alianței Academice Europene EU Green, alianță la care și Universitatea din Oradea este parte.
Copiii cu vârste cuprinse între 6-14 ani, care sunt pasionați de istorie, sunt invitați să participe la activitatea de educație nonformală „Clubul Micilor Istorici”.
Devine o tradiție ca, în luna noiembrie, în jurul zilei de 11, atunci când Biserica Catolică îl sărbătorește pe Sfântul Martin de Tours, micii vorbitori de limbă germană ai orașului să se întâlnească pentru a-l celebra.