Și în acest an, are loc o nouă ediție a concursului online de eseuri istorice, având tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, destinat tinerilor de gimnaziu și liceu.

Și în acest an, are loc o nouă ediție a concursului online de eseuri istorice, având tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, destinat tinerilor de gimnaziu și liceu.
Între 15 și 19 ianuarie, la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, are loc „Săptămâna Culturii Române”, un șir de evenimente prin intermediul cărora elevii, de la toate cele trei niveluri de învățământ, primar, gimnazial și liceal, vor descoperi cultura în toate aspectele ei.
Anul 2024 a debutat pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu” cu ediția a VI-a a Zilelor școlii. Până pe 15 ianuarie, elevii și profesorii își vor serba școala prin intermediul unor conferințe, dezbateri, expoziții și proiecția unui film despre marele poet.
Studentă a Facultății de Litere, specializarea germană-engleză, Dominique Faina s-a născut în Florida, în 2001, într-o familie de emigranți români. Doi ani mai târziu, părinții ei s-a mutat în Austria.
Pentru a combate fenomenul de dezinformare și limitarea libertății de exprimare în rândul tinerilor și studenților, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) derulează un proiect intitulat „Studenți pentru alfabetizare mediatică” (SpAM).
Deși a tras de mult timp semnale de alarmă cu privire la situația transportului elevilor la școală, Salvați Copiii România nu a primit niciun răspuns. Tocmai de aceea, asociația susține protestul elevilor față de încălcarea dreptului la transport gratuit la școală.
Elevii de gimnaziu se pot înscrie, până pe 9 ianuarie, în CampioMATE – Campionatul de matematică pe echipe, ediția 2024. Organizatorii promit să îi ajute pe copii să învețe matematică într-un mod distractiv și să obțină rezultate mai bune la examenele naționale.
La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, a devenit o tradiție ca în perioada Sărbătorilor de iarnă elevii școlii să participe la diverse activități cultural-artistice specifice și la acțiuni caritabile dedicate colegilor vulnerabili din punct de vedere financiar.
Elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 din Budureasa au făcut cunoștință marți, 19 decembrie, cu 7 dintre cele mai cunoscute instrumente muzicale: vioară, pian, violoncel, chitară, flaut, clarinet și trompetă.
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria municipiului Oradea, organizează un nou atelier de educație muzeală, „Să ne împrietenim cu peștișorii din vivariu”.