Cea de-a XXII-a ediție a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus” s-a desfășurat la Oradea, în perioada 13-16 iunie 2024.

 

În perioada 14-15 iunie, s-au desfășurat probele pentru secțiunea „Orientare și Mișcare în natură”, la care au participat concurenți din 14 județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Cluj, Călărași, Constanța, Iași, Maramureș, Olt, Sibiu și Suceava.

Proba de „Vânătoare de comori” s-a desfășurat în expoziția permanentă a Secției de Științele Naturii, sub coordonarea profesoarei Carmen Corina Dume de la Palatul Copiilor Oradea și a muzeografelor Erika Posmoșanu și Adina Pop de la Secția de Științele Naturii a muzeului. A doua probă a fost organizată în Parcul „Șanțul cetății”, pentru a testa abilitățile de orientare și cunoștințele elevilor privind arborii din mediul urban.

Elevii și profesorii au participat la excursia de studiu ce a cuprins activități la Centrul de vizitare „Cuibul Dropiei” din Salonta, la Ferma de bizoni Euro Buffalo, Muzeul Memorial „Arany János” – Turnul Ciunt și la Complexul Muzeal Vatra Satului Românesc.

De asemenea, a avut loc atelierul ,,Natură și artă”, în cadrul căruia participanții au realizat lucrări folosind materiale naturale și reciclabile.

Festivitatea de premiere a Concursului Național de Ecologie, Ecoturism și Protecția Mediului ,,Floare de Lotus” s-a organizat la Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr”.

Câștigătorii probelor pentru secțiunea „Orientare și mișcare în natură”

Câștigători la nivel gimnazial au fost: Premiul I – Palatul Copiilor Nr. 1 Călărași; Premiul II – Școala Gimnazială Spectrum Constanța; Premiul III – Clubul Copiilor Fălticeni; Premiul III – Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila.

Câștigători la nivel liceal: Premiul I – Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina; Premiul II – Palatul Copiilor Sibiu; Premiul III – Palatul Copiilor Oradea; Premiul III -  Palatul Copiilor Botoșani.

Concursul a fost organizat de Palatul Copiilor Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Colegiul Economic ,,Partenie Cosma” Oradea, Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr” Oradea și Consiliul Județean Bihor, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor.