La Oradea, în perioada 12-13 octombrie, va avea loc cea de-a doua ediție a Sesiunii internaționale de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, intitulată „Interferențe. Trecut, prezent, viitor”.
![Sesiune internațională de comunicări științifice - Interferențe. Trecut, prezent, viitor](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Afis_Sesiune_internationala.jpg&w=337&h=208&zc=3)
La Oradea, în perioada 12-13 octombrie, va avea loc cea de-a doua ediție a Sesiunii internaționale de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, intitulată „Interferențe. Trecut, prezent, viitor”.
În perioada 9-13 octombrie, se desfășoară manifestările dedicate aniversării a 195 de ani de existență a Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, cea mai veche și prestigioasă instituție de învățământ preuniversitar de la Brazda de Vest.
Ziua Mondială a Educației, 5 octombrie, a fost marcată în Bihor printr-un eveniment denumit generic Ziua Educației Bihorene.
Conducerea Facultății de Informatică și Științe s-a confruntat, în această toamnă, cu o situație inedită. Decanul Eugen Macocian a fost pus în situația de a alege, pentru ceremonia festivă de la începutul anului universitar, unul dintre cei 11 studenți de nota 10.
Concursul județean de eseuri „Stop violenței în școală!” a ajuns la final. Elevii Colegiului Național „Teodor Neș” Salonta au reușit performanța obținerii unor premii de top.
Cea de-a patra ediţie a concursului interșcolar „Îndrăznește să descoperi” a avut loc sâmbătă, 30 septembrie, fiind organizat de Asociația Administraţia Ariei Protejate „Muntele Şes” şi găzduit de Școala Gimnazială „Ovidiu Drimba” Lugașu de Jos.
După aproape 20 de ani, teologia ortodoxă orădeană are un nou absolvent de doctorat. Este vorba despre preotul Păunel Martin Juchi, profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, din Alba Iulia.
Școlile primare și gimnaziale care doresc formarea unei viitoare generații de adulți responsabili față de mediul înconjurător se pot înscrie, până pe 13 octombrie, în programul Școala Ecoterrienilor.
Universitatea din Oradea își deschide din nou porțile, așa cum o face în fiecare toamnă, de 60 de ani încoace, pentru studenți și profesori, luni, 2 octombrie.
Ziua Mondială a Educației, sărbătorită joi, 5 octombrie, va fi marcată în acest an, la Oradea, printr-un eveniment inedit. Sub genericul Zilei Educației Bihorene, vor fi derulate workshopuri la care este estimată prezența a 900 de cadre didactice.