În perioada 21 octombrie-31 octombrie, a avut loc în Polonia, la Dobczyce-Cracovia, prin intermediul programului Erasmus+, cursul TC ,,ImproDrama”.

Acesta a vizat dezvoltarea de abilități în vederea folosirii noilor metode de educație nonformală pentru atribuirea de competențe tinerilor. Programul Erasmus+ are ca scop modernizarea educației prin diferite cursuri de formare. Improvizația, mima, teatrul vizual și fizic, jocul de rol au fost câteva dintre metodele folosite în workshop-uri moderate.

Teatrul oferă modele și tipare pentru situații de viață complexe, iar tinerii sunt cei mai vulnerabili atunci când vorbim de preluarea unor modele specifice societății în care trăim. De aceea, în școli și în licee trebuie încurajate și susținute campanii de promovare a teatrului și artelor, iar cei mai talentați elevi să fie încurajați să participe activ la actul teatral. Cursurile de teatru pot contribui la dezvoltarea armonioasă a tinerilor, incită la inițiative, stimulează imaginația și antrenează memoria. Cei timizi se vor simți mai în largul lor întrupând personaje care le insuflă idei și concepte apropiate de gusturile lor. Personajele operelor teatrale sunt mereu vii și actuale, iar teatrul farmecă la orice vârstă.

România a avut patru participanți – trei cadre didactice de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga” Tinca, doamna director prof. Adriana Onița-Avram, prof. Simina Gabor și prof. Oana Lola Aura, respectiv doamna profesor Alina Tomi- Sătmar de la Liceul de Muzică ,,Tudor Jarda” Bistrița. Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga” Tinca a fost partener al acestui proiect.

,,Consider că teatrul este indispensabil în viața tinerilor, pentru că arta este una dintre principalele modalități prin intermediul căreia reușim să evadăm din cotidian, iar cunoștințele despre teatru și scenă, ne ajută să ne conturăm și o personalitate puternică pe parcursul anilor de adolescență și de maturitate”, afirmă doamna director prof. Adriana Onița-Avram.