Agendă universitară
Comisie de etică nouă
Noua conducere a Universităţii a schimbat din temelii mai multe comisii, printre care şi comisia de etică. "Consiliul de Adminitraţie al Universităţii din Oradea a propus membrii comisiei de etică. Aceştia au fost avizaţi în şedinţa Senatului de luni, iar eu am emis o decizie de numire a acestora", a spus rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău. Din noua comisie, care are un mandat de patru ani, fac parte Mircea Vereş, Ion Bratu, Marcu Staşac, Claudia Timofte, Florina Maris-Hinsu, Vasile Doru Fer şi Maria Pop. Lor li s-au alăturat şi studenţii Lucian Costa şi Diana Tincu. În următoarea şedinţă a noii comisii va fi ales şi preşedintele acesteia.
Şase propuneri pentru CNATDCU
Universitatea din Oradea a decis să facă şase propuneri pentru Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). "Cei şase profesori au fost aleşi pentru că şi-au exprimat dorinţa de a face parte din această structură şi pentru că sunt conducători de doctorate", a spus rectorul Constantin Bungău. Cele şase propuneri sunt: Ioan Felea, Ioan Horga, Gheorghe Constantin Ionescu, Vasile Marcu, Ion Simuţ şi Barbu Ştefănescu. CNATDCU este un organism consultativ la nivel naţional, care are printre atribuţii numirea comisiilor de specialitate care evaluează tezele de abilitare şi propune ministrului Educaţiei acordarea sau neacordarea atestatului de abilitare, evaluează dosarele de acordare a titlului de doctor şi propune ministrului Educaţiei acordarea sau neacordarea titlului de doctor, propune Ministerului Educaţiei procedurile de evaluare periodică a conducătorilor de doctorat şi realizează aceste evaluări, propune un set de standarde minimale necesare şi obligatorii pentru acceptarea dosarului pentru susţinerea atestatului de abilitare şi propune recunoaşterea sau echivalarea, după caz, a titlurilor diplomelor, certificatelor univesitare şi de cercetare, obţinute în străinătate.
O nouă specializare, desfiinţată la Universitatea din Oradea
După ce, din lipsă de studenţi, în anii precedenţi au fost desfiinţate unele specializări precum Filosofie sau Mecanică Fină, anul acesta, din aceeaşi cauză, va fi desfiinţată li specializarea Termoenergetică din cadrul Facultăţii de Energetică a Universităţii din Oradea. "Din cauza cererilor mici ale absolvenţilor de liceu am decis să renunţăm la specializarea Termoenergetică. Lucrurile evoluează odată cu apariţia unor specializări noi, mai ales că am observat că a crescut cererea pentru specializările Energetică Industrială şi Ingineria sistemelor de energii regenerabile", a spus rectorul Constantin Bungău.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.