Agenda universitară
Taxe actualizate cu inflaţia
Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău a dat o veste proastă elevilor care vor să dea examen de admitere anul acesta. Bungău a spus că toate taxele universităţii vor fi actualizate, urmărindu-se ajustarea acestora, proporţional cu inflaţia, ceea ce va duce la o creştere a acestora cu aproximativ 3% din valoarea actuală. „Ne propunem să creştem taxele proporţional cu inflaţia, pentru a menţine în echilibru financiar instituţia. Pentru că suntem într-un an electoral şi noul Guvern îşi propune majorarea salariilor pentru bugetari, probabil cu 8%, vom fi nevoiţi să creştem şi noi salariile şi atunci va trebui să găsim resurse financiare. Putem face acest lucru doar prin creşterea acestor taxe şi prin reducerea costurilor", a spus Constantin Bungău. Până în prezent a fost mărită doar taxa de înmatriculare de la 80 la 100 de lei. Capacitatea de şcolarizare a Universităţii din Oradea este de 5.533 de locuri pentru studii de licenţă şi 3.038 de locuri pentru masterat.
Simpozion Ştiinţific
Studenţii Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial vor organiza, în perioada 24-26 mai, ediţia a II-a a Simpozionului Ştiinţific "SERMStud 2012", activitate practică şi de cercetare inclusă în planul de învăţământ al specializărilor coordonate de Departamentul de Inginerie Energetică. Simpozionul se va derula la Baza didactică şi de cercetare "Gaudeamus" a Universităţii din Oradea, din Stâna de Vale. Deschiderea oficială este programată pentru vineri, 25 mai, de la ora 9.00 în Sala de Conferinţe. Vor participa studenţi de la 7 universităţi din România, care vor prezenta 64 de lucrări ştiinţifice.
Începe Săptămâna ştiinţifică a Universităţii
În perioada 24-31 mai va avea loc "Săptămâna ştiinţifică a Universităţii din Oradea", eveniment în care, conform conducerii universităţii, vor fi prezentate "sute de lucrări ştiinţifice şi lansări de cărţi importante". Evenimentul va fi deschis astăzi, de la ora 10.00, în Aula Magna, cu discursuri susţinute de noul prefect Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc, primarul Ilie Bolojan şi reprezentanţi ai conducerii universitare, printre care rectorul Constantin Bungău, preşedintele Senatului, Sorin Curilă, prorectorul Sorin Şipoş. Invitatul special va fi vicepreşedintele Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din învăţământul Superior, Daniel David.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.