Bac 2012 - Proba obligatorie a profilului - Subiectele grele dau frisoane
După ce au trecut de "puntea suspinelor", examenul scris la limba şi literatura română, elevii au dat ieri proba obligatorie a profilului. Comparativ cu subiectele din acest an de la limba română şi cu cele de anul trecut de la proba obligatorie a profilului, probele de la matematică şi istorie au fost mult mai grele.
Dacă după examenul scris de la limba şi literatura română elevii au avut motive de bucurie, subiectele fiind relativ uşoare, după proba obligatorie a profilului situaţia va fi în mod cert diferită. Asta pentru că atât la istorie, cât şi la matematică (la ambele niveluri), examenele au fost mult mai grele. La matematică intensiv, la primul subiect elevii au avut de scris despre numere complexe, au avut de rezolvat funcţii de gradul II, progresie, probabilitate şi vectori. La subiectul doi au avut de a face cu matrici (sisteme liniare şi grupuri) şi exerciţii cu funcţii derivate şi limite. La matematică, nivelul doi, elevii au avut de rezolvat ecuaţii exponenţiale şi inecuaţii, la subiectul doi - matrici şi polinoame, iar la subiectul trei - funcţii derivate şi limite. Nici proba de la istorie nu a fost mai simplă. La primul subiect, elevii au avut de răspuns la câteva întrebări legate de două texte la prima vedere. La al doilea subiect au avut de scris despre una dintre constituţiile României (anul apariţiei, caracteristici), iar la subiectul al treilea au avut de făcut un eseu despre relaţiile internaţionale ale României în perioada postbelică.
La română scris, 346 de chiulangii şi doi eliminaţi
Până la afişarea rezultatelor la cele mai grele probe de la bacalaureat, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor au fost postate două rapoarte cu situaţia prezenţei pe şcoli, la proba scrisă de limba română. În judeţul Bihor cei mai mulţi înscrişi au fost la Colegiul Naţional "Samuil Vulcan" - 440, iar cei mai mulţi chiulangii, la Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna", unde din 243 de înscrişi au absentat 59. La nivelul judeţului s-au înscris 6.145 de candidaţi li au lipsit, în total, 346 de elevi, doi dintre ei fiind eliminaţi din examen. Pentru bacalaureat, în Bihor există 20 de centre de evaluare, trei unităţi şcolare în care vor funcţiona subcomisii şi trei centre zonale de examinare. Primele rezultate se vor afişa duminică, 8 iulie, a doua zi, între 08.00 şi 12.00 vor putea fi depuse contestaţii, rezultatele finale urmând a se afişa pe 13 iulie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.