Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș - „Educație la înălțime”
În perioada 30 septembrie-18 noiembrie, se desfășoară cea de-a doua ediție a Proiectului național „Educație la înălțime”, cea mai mare clasă virtuală în direct din România.
Programul este unul de educație pentru dezvoltare sustenabilă prin lecții live cu drona, acestea fiind postate pe site-ul www.educatielainaltime.ro.
Inițiat de oamenii de televiziune Adrian Robe și Marius Toader, proiectul se derulează prin Asociația Însemne, fiind susținut de Secretariatul General al Guvernului României prin Departamentul de Dezvoltare Durabilă, precum și de Ministerul Educației. În plus, o serie de parteneri, printre care mai multe ONG-uri - Aspire Teachers, Fundația Dacica sau Asociația Cartierul Creativ Carolina, contribuie la reușita proiectului.
Proiectul „Educație la înălțime” propune un nou tip de lecții, în timpul cărora elevii sunt conectați în direct la transmisiunea unor drone ce filmează în diverse zone ale țării relevante din perspectivă geografică sau istorică, precum și anumite realități cu impact la nivelul comportamentului responsabil față de mediu. La fel ca la prima ediție, inițiatorii propun opt lecții interactive, bazate pe imaginile transmise live de o dronă și pe explicațiile oferite, de la fața locului, de profesori abilitați să abordeze tematica propusă.
Printre școlile bihorene care implementează proiectul „Educație la înălțime” se numără și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș. Prima lecție a actualei ediții, intitulată „Armeniș. Măgura Zimbrilor” și transmisă live în data de 30 septembrie, a fost vizionată de toți elevii de gimnaziu din școală. Activitatea a fost coordonată de prof. Alina Bota (consilier educativ), prof. Manuel Bercovici (informatician) și de profesorii diriginți ai claselor menționate - Mihaela Laza, Nicoleta Groza și Crina Bercovici, împreună cu echipa de conducere a școlii, formată din prof. ec. Claudia-Florina Cighir și prof. Ioan Sabău.
Pentru a obține feedback, profesorii coordonatori au inițiat un concurs în cadrul căruia fiecare participant va realiza câte un eseu și va prezenta câte o creație artistică proprie, ambele inspirate din materialele suport vizionate pe parcursul lecțiilor prezentate live, cu drona. La final, câștigătorii concursului cultural-artistic vor fi anunțați în paginile revistei elevilor școlii, „Orizont”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.