Colegiul Tehnic "Unirea" Ştei - Furnizor de forţă de muncă pregătită la standarde europene
Unitatea de învăţământ şteiană a luat fiinţă în anul 1962, având pe parcurs mai multe titulaturi, însă sub actuala denumire, Colegiul Tehnic "Unirea'', funcţionează din anul 2009.
Colegiul dispune de cadre didactice de cultură generală şi specialitate - ingineri, maiştri, instructori cu practica conducerii auto - care asigură o pregătire profesională la standarde europene. "Preocuparea colegiului nostru este aceea de a pregăti absolvenţi de profesii negeneratoare de şomaj, prin cunoştinţele furnizate de către un corp profesoral de excepţie, dar şi prin dobândirea de priceperi şi deprinderi în urma efectuării practicii în atelierele şi laboratoarele şcolii, dar mai ales la agenţii economici parteneri, din străinătate şi judeţ, inclusiv firme de prestigiu din Oradea", a afirmat prof. ec. Ioan Mateiaş, directorul CT "Unirea'' Ştei.
Bază materială deosebită
Colegiul dispune de o bază materială deosebită, având cabinete şi laboratoare de informatică (3),de limba română (2) şi câte unul de istorie, geografie, limbi străine, matematică, fizică, desen tehnic, chimie, biologie, economic, mecanică, industrie alimentară, circulaţie rutieră, precum şi cinci ateliere de mecanică şi unul de electronică-electrotehnică. Dispune de trei Dacia Logan, două camioane şi o remorcă pentru practica elevilor în vederea obţinerii permisului auto, categoriile B,C,E. Colegiul are un internat, o sală de sport, un teren de sport, o cantină, dispunând de încălzire centrală proprie la fiecare locaţie.
Rezultate notabile la olimpiade
În anul şcolar în curs, în urma etapei judeţene şi naţionale a olimpiadelor şi concursurilor pe discipline elevii colegiului au obţinut rezultate excelente. Astfel, la Faza Naţională de Matematică Aplicată au obţinut două premii I şi o menţiune, iar la Faza Naţională de religie neoprotestantă un loc doi. În această lună un echipaj al colegiului participă la Faza Naţională de Protecţia Muncii "Ştiu şi aplic''. La alte discipline au mai obţinut patru locuri I, şapte locuri II, două locuri III şi opt menţiuni.
Proiecte internaţionale
În ultimii zece ani în cadrul colegiului s-au derulat şapte proiecte internaţionale pe temă de cultură, turism, meserii tradiţionale, alimentaţie, etc.În perioada 2014-2016 se derulează un Proiect de mobilitate Erasmus+ cu tema: "Facilitarea integrării tinerilor pe piaţa muncii prin dobândirea de competenţe şi abilităţi practice în domeniul mentenanţei sistemelor de calcul şi a reţelelor de calculatoare''. În cadrul acestui proiect în luna ianuarie a acestui an 11 elevi au făcut practica în Portugalia, iar în luna septembrie vor mai face încă 10.
Facilităţi oferite elevilor
Colegiul asigură pregătirea profesională, dezvoltarea armonioasă a personalităţii tinerilor pentru a se putea integra cu succes pe piaţa muncii, oferindu-le mai multe facilităţi: burse "Bani de liceu'' în valoare de 180 lei pentru cei cu venituri reduse; burse în valoare de 200 lei pentru cei de la şcoala profesională, indiferent de veniturile părinţilor; burse de merit, de studiu, sociale; decontarea navetei (50km); cantină şi internat (decontarea a 4 drumuri pentru elevii interni); acces gratuti la bibliotecă; asistenţă medicală gratuită; chioşc alimentar în curtea şcolii; programe şi parteneriate internaţionale.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.