Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor a derulat, în perioada 1 aprilie-29 mai, proiectul "Tineretul din România în mişcare", proiect iniţiat la nivel naţional de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi având drept scop eficientizarea politicilor în domeniul tineretului prin realizarea unui dialog structurat cu tinerii.

"În judeţul Bihor, proiectul a cuprins o serie de întâlniri informative în Oradea, Aleşd, Marghita, Beiuş Ştei, Salonta, Tinca, Valea lui Mihai, Săcuieni, Bratca, Vadu-Crişului, Şuncuiuş, Borş, Cadea, Sălard, Dobreşti, Suplacu de Barcău, Popeşti, Roşiori, Cetariu etc.), în care există licee sau organizaţii nonguvernamentale de/pentru tineret", a spus Daniela Băltăţescu, consilier de tineret în cadrul DJST Bihor. Ea a menţionat că la finalul proiectului, în 28 mai, a avut loc o întâlnire la nivel judeţean, în Centrul de Tineret din Oradea, administrat de Uniunea Studenţilor Maghiari din Bihor, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, întâlnire la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai consiliilor de elevi din judeţ, precum şi ai structurilor asociative de şi pentru tineret. În cadrul acestei întâlniri s-au pus bazele unei viitoare colaborări între consiliile de elevi prezente, structuri asociative de tineret, precum şi DJST Bihor; de asemenea, au fost prezentate oportunităţile oferite de implicarea în activităţi de voluntariat într-o sesiune interactivă susţinută de Alexandru Iambroszki, membru AIESEC Oradea şi al ONCR - Centrul Local Oradea, acesta dezvăluindu-le tinerilor o serie de lucruri interesante din experienţa sa de voluntar. Au participat 24 de tineri, reprezentanţi ai consiliilor de elevi din licee şi grupuri şcolare din Oradea, Beiuş, Marghita, Ştei, Salonta, Aleşd, Tinca, Suplacu de Barcău, Popeşti, Bratca, Dobreşti, precum şi ai structurilor asociative de şi pentru tineret din Bihor. De menţionat că proiectul face parte din Programul de susţinere a acţiunilor de tineret - P2 al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, având ca priorităţi participarea civică şi facilitarea consultării între autorităţile centrale şi locale şi structurile reprezentative de tineret. Au participat aproximativ 300 de tineri, reprezentanţi ai consiliilor de elevi din 20 de licee şi grupuri şcolare, precum şi ai structurilor asociative de tineret din judeţ.

Proiectul a fost organizat şi derulat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, fiind finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.