Flagelul momentului: corupţia şi traficul de influenţă - Sub lupa studenţilor
Aula Magna a Universităţii din Oradea a fost ieri, de la ora 12.45, gazda primei zile a conferinței naționale "Corupția și traficul de influență". După cuvântările de deschidere, de la 13.00, s-a discutat despre "Impactul negativ al corupției și încrederea în justiție", cu Mihail Udroiu - judecător, Cristian Ardelean - procuror DNA şi Răzvan Doseanu - avocat.
Evenimentul își propune să contribuie la creșterea gradului de cunoaștere a măsurilor de prevenire a corupției și consolidare a integrității în sectorul public și privat. În cadrul celor 3 zile vor fi prezentate atât perspectivele juriștilor cât și percepția jurnalistică și socială asupra unor subiecte precum corupția la nivel înalt, depistarea și combaterea infracțiunilor de corupție, lupta anticorupție văzută în societate, prezentarea infracțiunilor specifice în presă etc.
"Este cel mai important eveniment din acest an pentru ELSA Oradea şi ne bucurăm că am reuşit să-l aducem pe judecătorul Mihail Udroiu şi le mulţumim şi celorlalţi care au răspuns invitaţiei. Cel mai dificil a fost să-i găsim şi să-i convingem pe cei 15 vorbitori care vor ţine discursuri în cele trei zile. Tema "Corupția și traficul de influență" a fost aleasă pentru că este una actuală la nivel naţional şi pentru că vrem să aflăm mai multe despre aceste lucruri", a spus unul dintre organizatorii evenimentului, Alina Bărbuş, vicepreşedinte ELSA Oradea.
De la penitenciar la tribunal
După discursurile de deschidere, de la ora 13.00 la 15.00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea s-a dezbătut tema "Impactul negativ al corupției și încrederea în justiție", cu invitaţii Mihail Udroiu - judecător, Cristian Ardelean - procuror DNA şi Răzvan Doseanu - avocat.
Astăzi, ziua va începe cu o vizită la Penitenciarul Oradea, urmată, la ora 14.00, la Biblioteca Universității din Oradea, de conferinţa "Percepția societății și a mass-media asupra corupției". Vor fi invitaţi Claudia Rus - purtător de cuvânt la Curtea de Apel Oradea, Gabriel Bonaciu de la DIGI 24 şi Adrian Șimon de la Asociația Prodemocrația. Ziua se va încheia cu un workshop, de la 16.30 la 17.30.
Vineri, 3 aprilie, în Sala Festivă a Facultății de Drept, de la ora 10.00 la 12.00, se va discuta despre "Traficul de influență în instituțiile publice", cu Răzvan Vesa - Direcţia Generală Anticorupţie şi Cristian Dehelean - director regional la RomActiv Business Consulting. Între 12.15 şi 12.45 - se va desfăşura festivitatea de închidere și decernarea de diplome, urmând ca între 13.00 şi 16.00 să aibă loc un proces simulat de Drept penal.
Prețul de intrare va fi de 10 lei pe o zi și 20 de lei pe toate cele 3 zile ale Conferinței. Evenimentul vizează în principal studenții Facultății de Drept din Oradea precum și din celelalte grupuri locale ale ELSA România, dar și alte persoane interesate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.