Luptă oarbă pentru scaunul de director la Colegiul „Goga" Marghita - Bătălie în falsuri
Săptămâna trecută la presă au ajuns două petiţii cu semnături, una pe care erau trecuţi 10 părinţi şi alta pe care erau trecute 16 cadre didactice, semnalând, printre altele, că directorul Colegiului, Marcel Sas, ar fi cerut bani pentru fondul şcolii şi ar fi încasat comisioane din vânzarea uniformelor. Sesizat personal de ministrul Educaţie, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, Daniel Negrean, a mers luni, 13 ianuarie, la Colegiul Naţional „Octavian Goga" din Marghita unde a constatat că lucrurile arată altfel decât cum fuseseră ele prezentate. „Prima vizită am făcut-o în septembrie 2013, tot în urma unei sesizări, şi am constatat că existau anumite tensiuni cu privire la activitatea directorului dar, pentru că am constatat că şcoala are rezultate, nu am luat nicio măsură. Luni am mers din nou şi am discutat cu părinţii şi cu profesorii, constatând că nici măcar tensiuni nu mai erau. Am evaluat activitatea fiecărui director în parte, atât a domnului Marcel Sas cât şi a celor doi directori adjuncţi şi am stat de vorbă cu 80 de părinţi. Aceştia au spus că s-au făcut lucruri bune acolo în ultimii ani dar că au existat anumite probleme de comunicare, tonul directorului fiind uneori mai ridicat", a spus Negrean.
Vor să facă plângere penală!
Mai mult, ambele liste cu semnături care au fost trimise presei au fost falsuri pentru că toţi cei 16 profesori au dat declaraţii că ei nu au semnat aşa ceva, că nu au nicio legătură cu acea sesizare şi că nu o susţin. „Profesorii au spus că regretă că li s-a folosit identitatea şi au fost puşi în situaţii jenante faţă de colegi iar părinţii au spus că li s-a folosit ilegal numele şi că nu au sesizat presa, motiv pentru care unii au afirmat că vor face plângeri penale. Cred că la mijloc este lupta pentru putere şi ea este alimentată din exteriorul şcolii", a spus Daniel Negrean care a mai adăugat că cercetările vor continua acolo şi în următoarele zile.
„Pe fond, aspectele au fost corect sesizate, tocmai de aceea facem acum un audit financiar acolo ca să vedem cum au fost cheltuiţi banii de la bugetul de stat, cei pentru transport sau mobilier", a mai afirmat Negrean.
În ceea ce priveşte fondul şcolii, şeful IŞJ Bihor spune că acesta nu este ilegal dar nici obligatoriu. „Părinţii şi-au făcut o asociaţie cu personalitate juridică pentru a colecta cei 2% special pentru unitatea şcolară. Le-am recomandat să renunţe la acest fond pentru că el poate naşte anumite discuţii", a mai spus Negrean.
a fost ceva acolo de a iesit fum pacat ca prof se tem si zic mai multe.tin de fotolii si zic ca nu au salarii in invatamant????